Gazete Vatan Logo

İşte Samsung'un 'Siri'si!

Samsung'un Apple'ın Siri'sine rakip olacaak sanal asistanı Bixby'i resmen açıkladı. Samsung'un Galaxy S8'den başlayarak yeni cihazlarında kullanacağı yeni akıllı asistanı Bixby kullanıcılara neler sunacak?

İşte Samsung'un 'Siri'si!

Samsung Galaxy S8 ile netleşmesi beklenen sanal asistanı Bixby'i sürpriz bir şekilde tanıtımdan günler önce resmen duyurdu. Siri ve Cortana gibi sanal asistanlardan farklı olacağı ve uygulamalara derinden entegre olacağı söylenen Bixby'nin yalnızca bir kaç seçili görev yerine, bir uygulamanın geleneksel dokunmatik komutları kullanarak gerçekleştirebildiği çoğu görevi destekleyebilecek.

Bixby destekli uygulamalar kullanılırken uygulamanın herhangi bir menüsünde Bixby tuşuna basarak sanal asistan aktifleştirilebilecek. Galaxy S8'in sol tarafında Bixby için özel bir düğme bulunacak. Bixby, uygulamanın mevcut durumunu analiz ederek kullanıcının sesle veya dokunarak işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilmesini sağlayacak. Bixby'nin akıllı telefonu kullanırken yaşanabilecek karışıklıkların da önüne geçeceği söyleniyor.

Bixby’nin ilk olarak Samsung Galaxy S8 ile birlikte gelecek 10 uygulamayla uyumlu olacağı belirtiliyor. Daha sonra ise üçüncü parti uygulamalar tarafından kullanılabilir olacağı belirtiliyor. Bixby'nin akıllı saatlere ve televizyonlara da geleceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Samsung’un 29 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikte 5,7 inçlik Galaxy S8 ve 6,2 inçlik Galaxy S8 Plus’ı duyurması bekleniyor. Türkiye'de aynı zamanda düzenlenecek etkinlikteki tüm detayları önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız.