Gazete Vatan Logo

İşte Samsung Galaxy S20 ailesi!

Samsung'un 11 Şubat'ta tanıtacağı yeni Galaxy S20 serisinde bulunacak telefonların özellikleri ortaya çıktı. Öyle görünüyor ki her üç cihaz da kamera performansıyla ortalığı kasıp kavuracak potansiyele sahip olacak.

İşte Samsung Galaxy S20 ailesi!

Geçtiğimiz hafta Samsung’un yeni Galaxy S serisini ve katlanabilir telefonu Galaxy Fold 2’yi tanıtacağı etkinliğin tarihini paylaşmıştık. Güney Koreli dev şirket, yeni Galaxy serisinin ismini nedense S20 olarak belirlemişti. Bu serinin içinde de üç adet cihaz bulunacaktı.

11 Şubat 2020’de düzenlenecek UNPACKED etkinliğine yalnızca sayılı günler kaldı. Etkinlikte tanıtılacak ve S20 serisinde yer alacak Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S20+ 5G ve Galaxy S20 5G’nin özellikleri, bir kez daha internette tartışılmaya başladı. Son iddialara göreyse bu üç telefonun özellikleri aşağıdaki şekilde olacak:

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, S20 serisinin en iyi özelliklerine sahip olacak. İddialara göre bu cihaz 6,9 inçlik Dynamic AMOLED panele sahip, 20:9 en boy oranında ve 1440x3200 piksel FHD+ çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacak. Ekran, 120 Hz tazeleme oranıyla ve 511 PPI ile bir hayli iyi duracak.

Cihaz, gücünü Samsung’un Exynos 990 işlemcisinden alacak ve 512 GB’a kadar depolama seçeneğine sahip olacak. Fakat geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir başka haberde Samsung’un bu cihazda 1 TB’a kadar depolamaya izin verebileceğini söylemiştik.

Haberin Devamı

Bu cihazın kamera kurulumu, 108 MP ultra geniş açılı ana kamera ile birlikte 48 MP telefoto sensöre, 12 MP ultra geniş açılı sensöre ve ToF sensörüne ev sahipliği yapacak. Telefonun arkasında bulunacak kameraların 8K çözünürlüğünde ve 4K@60fps çözünürlüğünde video çekeceği tahmin ediliyor.