Gazete Vatan Logo

İşte PM'ye girmesi beklenen o isimler!

Anahtar liste için 500 talep...

İşte PM'ye girmesi beklenen o isimler!

CHP’NİN yarın toplanacak 34. Olağan Kurultayı’nda tüm gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine çevrildi.

Kılıçdaroğlu, PM için “sürpriz olmayacak” açıklaması yaparken, en fazla merak edilen isimlerin başında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin geliyor. Tekin’in MYK’ya girmesi demek, Nihat Matkap ve Erdoğan Toprak’ın MYK’da yer alamaması, mevcut görevlerinde kalamaması anlamını taşıyor. Tekin’in MYK’da yer almasını ilişkin CHP lideri, “Düşünüyorum” derken, Tekin’in, Erdoğan Toprak ve Nihat Matkap’ın mevcut görevlerde kalması durumunda MYK’ya girmeyi kabul etmeyeceği biliniyor. Bu durumda Tekin’in MYK’ya girmesi halinde, Toprak ve Matkap’ın MYK’da görev değişiklikleri gündeme gelecek.

İşte PMye girmesi beklenen o isimler

Tekin MYK’ya girer mi?

Kılıçdaroğlu, önceki günkü milletvekilleri toplantısının ardından dün de il başkanlarını dinledi. Kılıçdaroğlu hem milletvekillerinden hem de il başkanlarından yapacağı anahtar liste için tam destek alırken, yapacağı “kendi” listesinin de kurultaydan delinmeden geçmesi bekleniyor. Bu listede kim olursa olsun delegelerden ciddi bir itirazın gelmesi beklenmiyor. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine parti yönetiminde delinme ihtimali verilmiyor. Ancak bazı muhalif ekiplerin, listenin 2-3 kişi dahi olsun delinebilmesi için çalışma yaptıkları da kulislerde konuşuluyor. Anahtar liste için 500 ismin Kılıçdaroğlu’na talepte bulunduğu biliniyor.

Çarşaf liste kesinleşti

Çarşaf listeyle kurultaya gitmesi kesinleşirken, gözler CHP liderinin anahtar listesinde olacak. İşte PM’ye girmesi beklenen isimler: Aziz Kocaoğlu, Adnan Keskin, Fikri Sağlar, Sami Selçuk, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, İlhan Cihaner, Murat Karayalçın, Umut Oran, Emine Ülker Tarhan, Ali Özcan, Celal Doğan, Şafak Pavey, Emre Doğan, Adil Emecan, Metin Feyzioğlu, Bekir Ödemiş, Haluk Koç, Eşber Yağmudereli, Gülseren Onanç, Muhammed Çakmak, Müslim Sarı, Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün. Kılıçdaroğlu‘nun dün görüştüğü DİSK yönetimi de Ankaralı sendikacı Faruk Özdemir’i PM için önerdi.

Haberin Devamı