Gazete Vatan Logo

İşte PKK'nın sözde mahkemeleri

İşte PKK'nın sözde mahkemeleri

Muş Valiliği ”Bölücü Terör Örgütü lideri ve sözde şehitlerin fotoğrafları ile kendi bayrak ve flamaları ile süslendiği bazı binalar, örgütün sözde mahkemeler kurup vatandaşlarımızı sorguya aldığı yerlerdir” açıklaması yaptı ve sözde mahkemelerin fotoğraflarını yayınladı.

Muş Valiliği yaptığı açıklama ile son günlerde sosyal medyada ve HDP Muş Milletvekili ve Milletvekili adaylarının basında yer alan açıklamalarında, Varto ilçesinde Cami, Cemevi ve mezarlıkların devlet tarafından yıkıldığının öne sürüldüğü hatırlatıldı. Varto-Kolan köyü civarında sözde ”Şehitlik” adı verilen ve PKK tarafından düzenlenen mezarlık alanında inceleme yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

SÖZDE MAHKEME!

”Alandaki iki binada yapılan incelemede çeşitli suç ve suç unsurlarına rastlanmıştır. Bölücü Terör Örgütü lideri ve sözde şehitlerinin fotoğrafları ile kendi bayrak ve flamaları ile süslendiği bu binalar, Bölücü Terör Örgütünün sözde mahkemeler kurup vatandaşlarımızı sorguya aldığı yerlerdir. Bu bina ve müştemilatının gerek yıkım öncesi ve gerekse yıkım sonrasına ait fotoğraflar vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi adına sunulmuştur.”

Haberin Devamı

“KUTSAL MEKAN DEĞİL”

“Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere bu binalar Cami ve Cemevi gibi kutsal mekânlar değildir. Çünkü binanın içini gösteren fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere camiyi çağrıştıracak herhangi bir dini motif görülmediği gibi, Cemevi olduğunu gösteren Hz. Ali Efendimiz’in resmi ve Alevi yurttaşlarımızca önemsenen hiçbir resim ve yazı da bulunmamaktadır. Bir binanın üzerine Cami veya Cemevi levhası asmakla o bina kutsal mekân olamaz. Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde Cami veya Cemevi gibi halkın kutsal saydığı mekânlar El Yapımı Bombalarla tuzaklanmaz ve bu kutsal mekânlarda her ne ad altında olursa olsun vatandaşlar alıkonamaz ve sorgulama yapılamaz. ”