Gazete Vatan Logo

İşte PKK’nın sıkıştığı Bestler-Dereler!

Jandarma Genel Komutanlığı, son günlerde başarılı operasyonlarla PKK’lı teröristlere göz açtırılmayan Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesindeki operasyondan fotoğraflar paylaştı.

İşte PKK’nın sıkıştığı Bestler-Dereler!

Komutanlığın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı’nın, Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesindeki operasyonuna ilişkin fotoğraflar yer aldı. Fotoğraflarda, güvenlik güçlerinin çalışmalarını yüksek rakımda ve zorlu koşullarda yürüttüğü görülüyor.

‘Asker ensemizde’

13 Kasım’da Bestler-Dereler’de yapılan operasyonda aralarında arananlar listesinde kırmızı, turuncu ve gri kategoride olanların da bulunduğu 13 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bunlardan en önemli isim ise kırmızı listedeki ‘Delal Amed’ kod adlı Hülya Eroğlu’ydu. Başına 4 milyon TL ödül konan Eroğlu’nun yeri, “Asker ensemizde mağarada sıkıştım kaldım” dediği telsiz konuşmasının dinlenmesi üzerine tespit edilmişti. Eroğlu’nun son sözleri de bu olmuştu.

Şırnak’ta bir YPG’li!

Aynı operasyonda ‘Zozan Cudi’ kod adlı Suriyeli YPG’li Zozan Temir’in de etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı. Temir, 2013 yılında Suriye’de terör örgütü DEAŞ’la çatışmalar sırasında gazete ve televizyonlara konuşmuş ve hakkında da birçok haber yapılmıştı. YPG’ye 20 yaşında katılan Zozan Cudi’nin daha sonra da PKK terör örgütü saflarında Türkiye sınırı içinde terörist faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi. 13 kasım’daki operasyonda ayrıca 600 bin TL ödülle turuncu kategoride yer alan “Aze Malazgirt” kod adlı Aslı Özkaya ile 300 bin TL ödül ile gri kategoride bulunan “Herekol Heşet” kod adlı Rahmi Ayhan da öldürülmüştü.

Haberin Devamı