Gazete Vatan Logo

İşte operasyonun nedeni

İşte operasyonun nedeni

Türkiye, Rusların desteğiyle muhalifleri katledip, “güvenli bölge”yi tehdit eden terör örgütü PYD’yi vurdu. Fırtına obüsleri terör örgütünün Afrin, Azez ve Miniğ Hava Üssü’ndeki mevzilerini imha etti. En az 35 terörist öldürülürken, 15 terörist de yaralandı.

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin son günlerde Rus savaş uçaklarının desteğiyle Suriye kuzeyinde ilerlemesi ve bazı bölgeleri ele geçirmesine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) obüslerle cevap verdi. Dün saat 16:00'dan itibaren Türkiye sınırında konuşlu Fırtına obüsleri çok sayıda PYD mevzisini hedef aldı. Edinilen bilgilere göre 40 kilometre menzilli obüs topları, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin, Azez ve Miniğ Hava Üssü çevresindeki PYD'li teröristleri hedef aldı. Türkiye'nin topçu ateşi gece saatlerinde de devam etti. Azez ile Miniğ arasındaki Maranaz köyüne 1 km mesafede bulunan YPG kampı da imha edildi. Suriye PKK'sı olarak bilinen PYD'nin silahlı gücü YPG unsurlarına yönelik operasyonda, teröristlerin yığınak yaptığı Azez-Maranaz Yolu ile Ayn Dagne bölgesi de vuruldu. Azez yakınlarında PYD'nin silah yığınağı yaparak harekete geçmeyi planladığı Siceraz, Malikiye ve Keştear'daki örgüt mevzileri de obüslerle imha edildi.

Haberin Devamı

AFRİN DE VURULDU

Türkiye'nin vurduğu bölge sınır hattına en yakın 10, en uzak ise 24 kilometre mesafede. TSK'nın hedefleri arasında PKK'nın Suriye'deki önemli merkezlerinden biri olan Afrin de bulunuyor. Burası aynı zamanda PKK tarafından ilan edilen kantonlardan biri. Fırtına obüslerinin Afrin'deki hedeflerinin ise Malikiye ile Kiştear olduğu öğrenildi. Obüsler sınıra 24 km mesafede bulunan Deyr Cemal bölgesindeki hedefleri de vurdu. Atışlar geç saatlere kadar aralıklarla devam etti. Malikiye ve Minag Hava Üssü çevresindeki hedeflerde tam isabet kaydedildi. Dünkü operasyonda 19 hedefe en az 81 atış yapıldı. en az 35 PYD'linin öldürüldüğü bilgisi kesinleşirken, 15 teröristin de yaralandığı bildirildi.

OPERASYONUN NEDENİ

Operasyonun gerçekleşme nedenine yönelik ilk bilgilere ise Yeni Şafak ulaştı. Buna göre istihbarat birimleri, Rus desteğiyle Halep'in kuzeyinde etkinliğini artıran PYD'li teröristlerin, Suriye'deki ateşkes planı öncesi Türkiye'nin 'güvenli bölge' projesini de içine alan topraklarda ilerleyerek Hercele bölgesine kadar gelmeyi planladığı bilgisini aldı. Azez-Cerablus arasında 'Mare Hattı' olarak da bilinen ve sığınmacıların yerleştirilmesi düşünülen bölgeye yönelik tehdit üzerine acil operasyona başlandı. PYD'nin Azez'e çok daha kapsamlı bir saldırı hazırlığı yaptığı ve hem kuzey hem doğu yönünde ilerleyerek IŞİD terör örgütünün elinde tuttuğu bölgeye komşu olmaya çalışacağı, böylece uluslararası arenada elini güçlendirme niyetinde olduğu ifade ediliyor. Ancak PYD'nin bu hamlesi obüs operasyonuyla başlamadan bitti.

Haberin Devamı