Gazete Vatan Logo

İşte o gizli tanık

Gizli tanığa bak! Ablasını öldürmüş, yeğenini fuhuşa sürüklemiş

İşte o gizli tanık

ANKARA- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda hükümetin mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik kanun tasarısını eleştirdi. Baykal, özetle şöyle konuştu:

YAPAMAZSINIZ: İşin esası mayınlı arazilerin mayından temizlenmesi değildir. Asıl olay, 510 kilometrelik araziyi yabancılara peşkeş çekmektir. Mayın temizleme derdinde misiniz, yoksa arazi kiralama peşinde mi? Toprakları mayından temizleme ayrı iş, o toprakları işlemek ayrı iştir.

Bu iki işi bir firmanın yapmasını niye kabul ediyorsunuz? Mayından arazi temizlemek istiyorsanız, kanun çıkartmanıza gerek yok. Hükümetsiniz, ihale ile yaparsınız. Ama yok iş toprakları kiraya vermekse, o da hükümeti aşan bir iştir. Senin kaç günlük ömrün var o bile belli değil. Anadolu toprağını, 3 günlük ömrü kalmış bir hükümet, 50 yıllığına birilerine verecek millet de bunu kabul edecek. Yağma yok. Yapamazsınız.

REFERANDUM ÇAĞRISI: Eğer bu toprakları yarım asra yakın bir süre yabancı ülkeye, ’organik tarım’ yap diye peşkeş çekmeye niyetliyseniz, bunu Meclise değil, gelin millete soralım. Gelin referanduma gidelim, milletin önüne çıkalım.

FAŞİZMİ TARTIŞALIM: Başbakan bunu niye bu kadar ısrarla takip ediyor? Bu ısrarın arkasındaki neden ne? Bu bir tercih mi, yoksa mecburiyet mi? Mecburiyetse neyin bedeli? Bu projenin Ortadoğu’daki projelerle ilgisi var mı? Acaba bölgeyi karıştırmak isteyenlerin siyaseti mi var? Başbakan bu yanlışı, faşizm şantajı yaparak kabul ettirmeye çalışıyor. Bunu yapamazsın. Faşizm konusunda gel konuşalım. TBMM tarihi sınavlarından birini verecektir.

ERGENEKON ELEŞTİRİSİ: Başbakan’ın kendi imzası ile yapılan açıklamada, Ergenekon davasının temel belgesinin bilgi kirliliği ve maksatlı propaganda amacı taşıdığını gösterdi. Bu davanın altında bir ihbar mektubu yatıyor. Başbakan, ’bilgi kirliliğine yönelik belgedir’dedi. Ancak toplumun en saygı değer insanları bu belgeye dayanarak tutuklanıyor. İkinci belge ise bir tanığın beyanlarıdır. Bu gizli tanık kimdir? Bu tanık kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah taşımaktan 9 yıl hapis cezası almış. Ablasını öldürmekten 20 yıl hapis almış. Nüfus kağıdı sahteciliğinden mahkum olmuş ve öz yeğenini satarak fuhuşa teşebbüsten 2 yıl 6 ay hapis cezası almış. Bu tanığın iddiaları ciddiye alınıyor. Yazıktır Türkiye’ye. Ben bu yüzden Başbakana “bu davanın altında kalırsın çekil” demiştim.

ÇEKİLİN: Bir kez daha aklı başında herkese, siyasetçiye, hukukçuya, yetkiliye, yetkisize sesleniyorum; Bu davanın altından çekilin. Silivri’den kötü haberler geliyor. İnsanların sağlık durumlarıyla ilgili düşündürücü haberler geliyor. Rektörler ciddi sağlık problemleri yaşıyorlar. Yeni Adalet Bakanı’nı uyarıyorum. Onlara düşman muamelesi yapmasınlar.

AKMAN ELEŞTİRİSİ

Hükümetin en etkili ismi, Başbakan Yardımcısı, RTÜK Başkanı’nın istifa etmesi gerektiğini söylediğini belirtti. İki gün sonra RTÜK Başkanı pişkinlikle demeyelim ama, rahatlıkla ’istifayı düşünüp düşünmediğinin sorulduğunu’, kendisinin de düşünmediğini söylediğini belirtti. Öyle anlaşılıyor ki RTÜK Başkanı’nın söylediği doğrudur. “İstifa et” derseniz ve etmezse, bunu da siz hazmederseniz, mevki ve makamınızın gereğini yapamamış olursunuz. RTÜK Başkanı, Başbakan dışındaki hükümetin tüm üyelerini, parmağında oynatıyor. Sırtını Başbakan’a dayamış, Başbakan ona sahip çıkıyor, Başbakan’la arasında çok yakın bir dayanışmanın bulunduğu anlaşılıyor.

İktidarın muhalefete 1 Temmuz atağı

AKP’nin, mayın yasa tasarısındaki değişiklik sözü “NAMSA” rötuşuyla sınırlı kalınca, muhalefeti tatmin etmedi. TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın taraflara yaptığı “makul bir yerde buluşun” çağrısı işe yaramayınca, muhalefet tasarının görüşmelerine geçilmesini önlemek için yeniden engelleme taktiklerini uyguladı. AKP 1 Temmuz’a kadar Meclis’e fazla mesai yaptırma önerisiyle muhalefete misilleme yaptı. Meclis 1 Temmuz’a kadar Cuma da dahil olmak üzere haftada 4 gün çalışacak.

Haberin Devamı