Gazete Vatan Logo

İşte o dublör

Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü gün İstanbul’a gelen ve cinayetin ardından Suudi gazetecinin kıyafetlerini giyerek Sultanahmet’te dolaşan dublör ve suç ortağı aynı gün ülkesine döndü. Ama yapılan bu plan da işe yaramadı

İşte o dublör

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilişkisi olduğu düşünülen 15 kişilik Suudi ekipten biri olan Muhammed Al Madani’nin olay günü Cemal Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyerek İstanbul’da dolaştığını belgeleyen görüntüleri ortaya çıktı. CNN International, Kaşıkçı cinayetinin nasıl gizlenmeye çalışıldığını gösteren yeni görüntüleri dün yayınladı. Gerçek kimliği Muhammed Al Madani olduğu tespit edilen kişinin daha önce, Sultanahmet Camisi etrafında görüldüğü açıklanmıştı.

Kaşıkçı’ın dublörü uçtu gitti

1961 doğumlu olan Mustafa Muhammed Al Madani Almadani, Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyip Apple marka akıllı kol saati ve güneş gözlüğünü takarak konsolosluktan çıktı. Almadani kıyafetleri Sultanahmet’te çöpe attı.

Almadani, 2 Eylül’de Atatürk Havalimanı’na Sky Prime Aviation’a ait jetle geldi, 03.41’de pasaporttan giriş yapıp Mövenpick Hotel’de kaldı. Tarifeli uçakla 00.18’de çıkış yaptı. Konsolosluktaki ekip Muhammed M. Almadani’nin Kaşıkçı kılığında binadan çıkışının göründüğü kamera kayıtlarını kanıt olarak gösterip Riyad’daki yönetime rapor yazdı. Kaşıkçı’nın Türk yetkilileri uyardığını duyunca onu serbest bıraktıkları ve yakalanmadan ülkeye döndükleri de ifadeye eklendi.

Haberin Devamı

Belgeleri yakmışlar

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü İstanbul S. Arabistan Başkonsolosluğu’nun bahçesindeki güvenlik kameralarına ulaşıldı. Kaşıkçı’nın konsolosluğa girişinden bir gün sonra çekildiği anlaşılan görüntülerde, 2-3 Suudi çalışanı konsolosluğun bahçesinde içi alev dolu bir varil bidona ellerindeki kağıt belgeleri atıyor. Daha sonra yanlarına bir kişi daha elinde belgeyle geliyor. Belgelerin neden yakıldığı ve içinde ne olduğu bilinmezken, belgelerin Kaşıkçı cinayetinin delilleri olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca belge öğütücü yerine böyle bir imha yönteminin seçilmesi delillerin yok edilmeye çalıştığı ihtimalini de güçlendiriyor.

Kayıp otomobil Sultangazi’de çıktı

KAŞIKCI cinayetinin ardından Konsolosluğa ait araçlarda arama yapılmıştı. Ancak dün yeni bir gelişme yaşandı. Kaşıkçı’nın kaybolduğu günlerde Sultangazi’de bir otoparka bırakılan bir Mercedes ortaya çıktı. Başkonsoloslukta görevli Türk sürücünün, Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasından birkaç gün sonra otoparka bıraktığı diplomatik plakalı Mercedes’in bulunması olaya yeni bir boyut kazandırdı. Diplomatik plakalı olduğu için araçta henüz arama veya inceleme yapılamadı. Bu arada Konsolosluğun bahçesinde bulunan plakasız bir araç çekici ile götürüldü. Aracın tamir için götürüldüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Kral ve Prens’ten ailesine taziye

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayete kurban gittiğini kabul eden Suudi yönetimi adına Kral ve Veliaht Prens, kaybolmasının üzerinden 19 gün geçen Kaşıkçı’nın ailesine taziyede bulundu. Suudi Arabistan haber ajansı Spa Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud’un Kaşıkçı ailesiyle telefonla görüştüğünü bildirdi. Yine Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın da Kaşıkçı ailesine telefonla taziyelerini ilettiği haber verildi. Ajans haberinde görüşmelerin içeriği ile ilgili bilgi verilmezken, Cemal Kaşıkçı’nın oğlu Salih Kaşıkçı’nın taziyeler için teşekkür ettiğine de yer verildi.

Haberin Devamı