Gazete Vatan Logo

İşte o başkanın ilk icraatı!

Elazığ'ın Keban ilçesinde AK Parti'den belediye başkanı seçilen Fethiye Atlı'nın ilk icraatı kadınlara yönelik oldu.

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından biri olan Atlı, mazbatasını alıp göreve başladıktan sonra kadınlara ilçe içinde hizmet verecek otobüs seferleri koyarak ilk icraatını gerçekleştirdi.

Kadınlar, ilçe içerisinde rahat gezebilmelerini sağlamak amacıyla konulan otobüs seferlerinden ilk hafta ücretsiz faydalanacak. Daha sonra, ulaşım ücreti 50 kuruş olacak.

Fethiye Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keban'da yaşayan herkese eşit yaklaştığını söyledi.

Fakat kadınların sıkıntılarını gidermeye bir nebze öncelik verdiğini dile getiren Atlı, kadınların ilçe merkezinde ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını vurguladı.

Bu nedenle kadınlara yönelik otobüs seferleri başlattıklarını açıklayan Atlı, "Gittiğimiz her evde o şikayet vardı. Kadınlarımızın Keban şehir içinde ulaşım problemi vardı. Bu uygulamayı başlattık. İlk bir hafta da ücretsiz olacak inşallah. Bir hafta sonra da çok cüzi bir miktara, 50 kuruşa gidip gelebilecekler. Hanımlarımız artık gezmelerine ya da Keban'ın içine geldiklerinde alışverişlerini yapıp evlerine rahatlıkla gidebilecekler. Artık araç sorunları olmayacak inşallah" diye konuştu.

Otobüs seferlerinin 12.30'da başlayıp 23.00'e kadar devam edeceğini bildiren Atlı, ikinci icraatlarının ise içme suyu problemini çözmek olacağını aktardı. Atlı, kadınlara yönelik üretim ve istihdam ağırlıklı projelerinin de bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Keban'ın içinde ya da girişinde belirlenen yerlere küçük satış yerleri açacağız. Kadınlarımız orada el işi ürettikleri ürünleri, kurutmalık gıda ürünlerini satabilecekler inşallah. Kadınlarımız buraya geldiklerinde şunu söylüyorlar; 'Biz hayatımızda ilk defa belediyeye geldik, burayı ilk defa görüyoruz. En azından buraya gelip bir sıkıntımız, derdimiz olduğunda size rahatlıkla anlatabileceğiz'. O yönden çok mutlular."

Fethiye Atlı, belediye başkanı seçilmesine erkeklerin de en az kadınlar kadar sevindiğini ve kendisine destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Öz geçmiş

Keban'da 1963 yılında dünyaya gelen Fethiye Atlı, ilk, orta ve lise eğitimini ilçede tamamladı. Evli olan Atlı, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Ev İdaresi Bölümünden mezun oldu.

1990-2000 yılları arasında devlet memurluğu yapan Atlı, 28 Şubat sürecinde başını örttüğü için sıkıntılar yaşadı. Mahkemelere çıkmak zorunda kalan ve 2000 yılında Keban Mal Müdürlüğü muhasebe servisinde çalıştığı sırada görevine son verildiğini bildiren Atlı, belediye başkanlığına aday oldu. Atlı, AK Parti'den aday olduğu seçimlerde yarışı önde göğüslemeyi başardı.

Haberin Devamı