Gazete Vatan Logo

İşte MWC 2013''te tanıtılan cihazlar!

Barselona''da tanıtılan Mobil Dünya Kongresi''nde tanıtılan cihazlar haberimizde!

Bildiğiniz gibi Mobil Dünya Kongresi''nde Büyük küçük bütün firmalar yeni akıllı telefonlarını sergiliyorlar. Dev şirketler Samsung, Sony, Huawei, LG ve Nokia gibi firmaların cihazları en çok merakla beklenen ürünler oldu.

Üç gün sürecek olan MWC 2013''te sergilenen cihazları elimizden geldiğince bu haberimizde yayınlamaya çalışacağız. Aşağıda ve sonraki sayfalarımızda tanıtılan ürünlerin yayınladığımız haberlerini inceleyebilirsiniz.



MWC 2013: Huawei’in basın toplantısı başlıyor

Son yılda sağlamış olduğu gelişimle mobil dünyasının iddialı üreticileri arasına giren Huawei, CES 2013 sonrası yeni ürünlerine MWC 2013 etkinliği kapsamında da devam edecek. 6.1-inçlik Ascend Mate ve Ascend D2’yi kullanıcıların beğenisine sunan Çinli üretici, kısa süre sonra gerçekleşecek etkinlikte dünyanın en ince telefonu olmaya aday Ascend P2’yi tanıtacak.



Sonraki sayfalarda MWC 2013''te tanıtılan cihazların haberlerini inceleyebilirsiniz.


İşte süper telefon Huawei Ascend P2

Huawei bildiğiniz gibi bugün basın toplantısı düzenliyor ve Androidli akıllı telefon pazarında daha ileride olmak için önemli bombalarından biri Huawei P2 akıllı telefonunu tanıtacak. Toplantının başlamasıyla cihazlar basın mensuplarına sergilenmeye başlandı. Cihazı inceleyen CNET ekibi görüntüsünü ve özelliklerini yayınladı.

Haberin devamını buradan inceleyebilirsiniz.



MWC 2013: Acer Iconia B1 tabletin 16GB versiyonunu tanıttı

Nexus 7 sonrası üreticilerin büyük bir iştahla yöneldiği 7-inç tablet platformuna Acer’da CES 2013 etkinliğinde dâhil olmuştu. Ocak ayında gerçekleşen etkinlikte 8GB versiyonunu görücüye çıkaran. Şirket MWC 2013 etkinliği kapsamında tabletin 16GB’lık versiyonunu da duyurdu.




Haberin devamı ve cihazın özelliklerini buradan haberimize giderek inceleyebilirsiniz.


MWC 2013: Lenovo''dan 3 yeni tablet

Çinli üretici Lenovo, MWC 2013 etkinliğinde A1000, A3000 ve S6000 olmak 3 yeni tableti kullanıcıların beğenisine sundu. A1000, 7-inç boyutunda, 1.2GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 16GB dâhili depolama alanı, microSD kart yuvası, Dolby Digital Plus ses teknolojisine sahip ön hoparlörler gibi teknik özelliklerin yanı sıra siyah ve beyaz renk seçenekleri sunuyor.

Buraya tıklayarak haberin devamına gidebilirsiniz.



MWC 2013: Alcatel, One Touch Idol X telefonu resmen duyurdu

Alcatel son yıllarda Android telefon üretiminden fazlasıyla uzakta kaldı. Şirket platformda ses getirmek adına MWC 2013 etkinliğinde One Touch Idol X akıllı telefonu kullanıcıların beğenisine sundu.

Telefon 5-inç büyüklüğünde 1920 x 1080p çözünürlüklü ekrana sahip. Full HD panelin yanı sıra 7.1mm gibi oldukça ince ve şık bir tasarım sanan One Touch Idol X’in güç birimini 1.2GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli işlemci oluşturuyor. Telefonda kullanılan işlemci birimi ve sistem belleği henüz detaylanmış değil.

Buraya tıklayarak haberin devamını inceleyebilirsiniz.


PC dünyasını önde gelen üreticilerinden HP, kullanıcıların yoğun bir şekilde tablet kullanımına yönelmesiyle, bu pastadan pay kapmak için tablet üretimine geçeceğini geçtiğimiz yıl belirtmişti. Şirket, Barselona’da gerçekleşen MWC 2013 etkinliği kapsamında Android işletim sistemi ile çalışan ilk tableti Slate 7’yi resmen duyurdu.

Tablet kullanımında şu sıralar 7-inç segmentinin bir hayli popüler olması sebebiyle HP’nin ilk aşamada 7-inçlik bir tabletle şansını denemek istediğini görüyoruz. Slate 7, 7-inç boyutunda 1024 x 600p çözünürlüklü ekrana sahip. 1.6GHz frekans hızında çalışan 4 çekirdekli Cortex-A9 mimarisine sahip işlemci ve 1GB RAM’den güç alan tablet, Android 4.1 Jelly Bean ile çalışıyor.

Buraya tıklayarak haberin devamını inceleyebilirsiniz.



Gündüz bölümünde sizlere sunduğumuz haberde ZTE’nin Firefox işletim sistemi ile çalışan bir telefonu MWC 2013 etkinliğinde görücüye çıkaracağını duyurmuştuk. Şirket çok geçmeden ZTE Open adını verdiği telefonu kullanıcıların beğenisine sundu.

Giriş seviyesine hitap edecek telefon Cortex-A5 mimarisini temel alan Qualcomm’un MSM7225A işlemcisinden güç alacak. İşlemci hızı henüz açıklanmış değil ancak 600 ya da 800MHz hızında olacak. 3.5-inçlik 480 x 320p çözünürlüklü ekran, Adreno 200 grafik birimi, 3.2MP çözünürlüklü kamera, 256MB RAM ve 512MB dâhili depolama alanı, 1200mAh kapasiteli pil, WiFi, Bluetooth, GPS ve FM Radyo telefonun diğer teknik özelliklerini oluşturuyor.

Buraya tıklayarak haberin devamını inceleyebilirsiniz.



MWC 2013: Tegra 4 işlemci test edildi!

Tegra 3’ten umduğunu bulamayan NVIDIA, CES 2013’te resmen duyurduğu yeni nesil işlemcisi Tegra 4’ün sunduğu performansı, MWC 2013 etkinliği kapsamında kullanıcılara sundu. ”Dünyanın en hızlı işlemcisi” olarak lanse edilen işlemci, kurulan stantlarda, şirketin Android 4.2 ile çalıştığı bildirilen cihazda test edilmesine olanak sağlandı.

Cihazlar, AnTutu v3.1.1 testinden 36.458 puan, Quadrant 2.0 testinden 16.802 puan,Full HD ekran çözünürlüğünde gerçekleştirilen GLBenchmark 2.5 (Egypt Offscreen) testinden ise 57 FPS sonuç aldığı kaydedildi. Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemcili Sony Xperia Z’nin AnTuTu v3.1.1 testinden 20000 civarında bir puan elde ettiğini hatırlatalım.

Buraya tıklayarak haberin devamını inceleyebilirsiniz.



LG Optimus G Pro MWC''de

LG firması geçtiğimiz yıl oldukça başarılı cihazlara imza attı. Şirket kendine ait yüksek özellikli Optimus G akıllı telefonun ardından Google''la iş birliğine giderek şık tasarımıyla Google Nexus 4 akıllı telefonu tanıtmıştı.

Ancak Android pazarı o kadar hızlı ilerliyor ki şirket yeni telefon çalışmalarına başlamıştı. LG Optimus G Pro akıllı telefonu geliştiren şirket Japonya ve Kore''de bu cihazı tanıttıktan sonra şimdi de MWC 2013''te resmiyet kazandırdı.



Buraya tıklayarak haberin devamını inceleyebilirsiniz.



MWC 2013: Lumia 520 resmiyet kazandı

Bir süre önce görselleri evleaks tarafından ortaya çıkarılan Lumia 520, MWC 2013 etkinliğinde resmiyete kavuştu. Windows Phone 8 platformuna giriş ve orta seviye modellerde de iddialı olmak isteyen Nokia’nın yeni telefonu Lumia 520, 4-inç büyüklüğünde 800 x 480p çözünürlüklü ekrana sahip. 1GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci ve 512MB RAM’in güç verdiği telefon 8GB dolama birimi ve 64GB’a kadar microSD kart desteği sunuyor.

Buraya tıklayarak haberin devamını inceleyebilirsiniz.



MWC 2013: Lumia 720 görücüye çıktı!

Windows Phone platformunun en iddialı markası olan Nokia, alt ve üst modeller arasında yer alan seviyeleri yeni telefonlarla doldurmaya devam ediyor. Lumia 520’ye nazaran daha gelişmiş detaylar sunan Lumia 720, 4.3-inç büyüklüğünde 800 x 480p çözünürlüklü ekrana sahip.

1GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm işlemci, 512MB RAM, 8GB dâhili depolama alanı, ve microSD kart desteği ilk bakışta öne çıkan teknik özellikler olarak karşımıza çıkıyor. NFC desteğinin yanı sıra arka kapak yardımıyla kablosuz şarj olanağı da sunan Lumia 720, gelişmiş kamerasıyla da dikkat çekiyor.

Buraya tıklayarak haberin devamına gidebilirsiniz.



Huawei bir akıllı telefon daha tanıttı: Ascend G526

Mobil Dünya Kongresi tüm heyecanıyla devam ediyor. Yeni cihazlarını sergileyen Huawei, LTE (Long-Term Evolution) alt yapısını destekleyen yeni akıllı telefonu Ascend G526''yı tanıttı.

Cihazın özelliklerine bakacak olursak, 133 mm uzunluğunda, 67.5 mm genişliğinde ve 9.9 mm kalınlığında olan Ascend G526''nın üst kısmına 3.5 mm''lik kulaklık girişi, sol kısmına microUSB portu, sağ kısmına açma - kapama tuşu ve ses tuşları bulunuyor. Cihaz, 4.5-inç büyüklüğünde ve 540 x 960 piksel (qHD) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif IPS ekrana sahip. Ayrıca akıllı telefon, 1.2 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemciye sahip.



Buraya tıklayarak haberin devamına gidebilirsiniz.

Cihazlar tanıtıldıkça sizlere duyuracağız bizi izlemeye devam edin!

KAYNAK : Teknolojioku.com - İşte MWC 2013''te tanıtılan cihazlar!

Haberin Devamı