Gazete Vatan Logo

İşte militanlar...

İşte militanlar...

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Suruç ilçesine yakın sınır hattında şiddetini artırdı. Kobani’ye bağlı Şiftek köyü Zorafa mevkisindeki çatışmaların da şiddetinin önceki ggöre arttığı gözlendi. Kobani’nin içinden geçen demiryolu çevresinde ve tepelerdeki mevzilerde gizlenen ID militanları da ilk kez bu kadar net görüntülendi. Al Jazeera’nin haberine göre militanlar Kobani’nin dış mahallerine kadar ilerledi. Kobani’de bulunan bir aktivist IŞİD’in Kobani’ye çok yaklaştığını ve kentin önceki geceden beri top atışlarıyla vurulduğunu söyledi. Kobani kent merkezinde bulunan sivillerin büyük bir çoğunluğu Türkiye’ye geçse de kent merkezinde birkaç yüz sivil kalmış durumda. Pazartesi gecesi yaşanan yoğun çatışmaların ardından YPG güçleri Kobani’nin dış mahallelerine çekilmişti. IŞİD güçleri, Kobani’yi çevreleyen Mazraat Amud, Cakur, Kir Muman, Mamayt, Karruf, Edikoye, Termik, Kazıka, Halice, Mızır Davut, Kikan, Alişar, Şaran, Cuma Ali, Tilecib ve Kabacık köylerini elinde tutuyor.

Haberin Devamı

Sınıra zırhlı araçlar
IŞİD militanlarının Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ne yaklaşması ardından sınırın Türkiye tarafındaki Kilis ve Suruç’a zırhlı araçlar konuşlandırıldı, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Ayrıca sınıra asker sevk edildiği de gelen bilgiler arasında.
Zorova tepesinde çatışıyorlar
Kobani’ye batı yönünden gelen bir grup IŞİD militanı, ele geçirdikleri Türkiye sınırının hemen yanı başındaki Şiftek Köyü’nden, Zorova Tepesi’ne yöneldi. IŞİD militanları ile YPG güçlerinin Zorova Tepesi’nde kontrolü ele geçirmeye yönelik yoğun çatışmaları, sınırda yaşananları takip eden meraklı birçok kişi tarafından da takip edildi.