Gazete Vatan Logo

İşte Kuzey Kore'nin hiç görünmeyen gerçek yüzü

Kuzey Kore’yi ziyaret eden bir turistin, ülkenin doğusundaki bir askeri bölgede çektiği fotoğraflar dünyanın en yalnız ülkesiyle ilgili ilginç ayrıntıları gün yüzüne çıkardı. Yaptığı füze denemeleriyle dünyayı diken üstünde tutan Kuzey Kore'de görünen o ki, pek de bir savaş havası yok.

İşte Kuzey Kore'nin hiç görünmeyen gerçek yüzü

Kuzey Kore’nin doğusunda bulunan Kungang Dağı ve Wonsan şehrini ziyaret eden turistin kimliği ya da hangi ülkeden olduğu bell değil. Güvenlik amacıyla hakkındaki bilgiler gizli.

Kuzey Kore'de bilindiği üzere dışarıdan gelen birinin istediğini gibi gezerek fotoğraf çekmesi yasak. Ancak özel izinle yanında bir yetkilinin refakatiyle görüntü alınabiliniyor.

Dünyanın en yalnız ülkesi namını salan Kuzey Kore'den gelen son görüntülerse şaşkınlık yarattı.

Dünyaya tehditler savuran lider Kİm Jong-un'un çizdiği profilin aksine ülkede bir savaş hazırlığı ortamı bulunduğunu söylemek güç.

Fotoğraflarda oldukça eski araçlar bulunuyor. Hatta br adamın tamir etmeye çalıştığı bir kamyon tahta plakalalarla kuvvetlendirilmiş.

Yol kenarında araçlarını park edip, yerde öylece uyuyan askerler hemen göze çarpıyor.

En ilginç görüntülerden biri ise askeri üniformasının altına topuklu ayakkabı giyen bir kadın asker.


Fotoğrafçının gözlemine göre Güney Kore sınırı dahil hiç bir yerde savaş hazırlığı içinde asker yok.

Genellikle herhangi bir teçhizatın olmadığı araçların kasasında yolculuk eden Kore askerleri görmek mümkün. Kent merkezinde sıklıkla görülen askerler sadece kılavuzluk etmek için orada gibi.

Haberin Devamı


Ülkeye sanki İkinci Dünya Savaşı'nın ardından teknoloji hiç uğramamış gibi duruyor.

Kimliği gizli tutulan fotoğrafçı şimdiye kadar bilinenin aksine kendisine refakat eden görevlinin çektiği fotoğrafları hiç kontrol etmediğini söylüyor.