Gazete Vatan Logo

İşte Kılıçdaroğlu'nun rakipleri!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun ön seçim adaylığı İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in bir gazeteciye yaptığı açıklamayla ortaya çıkması CHP İzmir teşkilatında açıklama krizine neden oldu. Kılıçdaroğlu'na İzmir davetinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da adaylıktan bilgisi olduğu belirtiliyor. Ancak Serter’in CHP liderinin aday adaylık duyurusunu basın toplantısı yerine bir basın mensubu ile paylaşmasına CHP liderinin de tepki gösterdiği iddia ediliyor. Ön seçim kararının duyulması sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından resim açıklamasını: 'Demokrasinin anlamını yitirdiği bu günlerde demokrasiyi yeniden anlamlandırmak için girdiğim ön seçimin Türkiye'ye örnek olmasını dilerim' sözleriyle yaptı.



İLK DÖRDE GİREN MECLİS’E GİDER

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre; Kılıçdaroğlu, İzmir'de 29 Mart Pazar günü yapılacak ön seçimde 2. bölgede 80 aday adayı ile yarışacak, 67 bin partili oy kullanacak. 1., 3. ve 5. sıraların kontenjana ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nun ön seçim kararı son seçimde CHP'li 7 milletvekilini Ankara'ya gönderen 2. bölgede 81 aday adayı ilk dörde girmek için mücadele verecek. İzmir’de şimdi partililer, "Ön seçimin birincisi belli ikincisi de 4. sıraya konacak. Üçüncü çıkan 6. sırada yer alacak" yorumları yapıyor.

CHP LİDERİNİN RAKİPLERİ ZORLU

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk dört sırada yer almak için mücadele edecek isimler arasında İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Mustafa Moroğlu, Dikili’de belediyeye ait ekmek fırınında ucuz ekmek ayda 10 tona kadar su kullanan tüketiciden su parası almamasıyla gündeme gelen eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, Eski Parti Meclisi Üyesi Levent Eyipişiren, eski İzmir İl Başkanı Ali Engin’in de aralarında bulunduğu 80 aday adayı bulunuyor.

'MAÇ BİTERKEN FORVET GİRDİ'

İkinci bölgede Kılıçdaroğlu ile yarışacak favori aday adayları arasında gösterilen aday adayları temkinli konuştu. Doğan Haber Ajansı’ndan Elif Demirci’ye dün konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Kılıçdaroğlu'nun İzmir’den ön seçime girme kararı örnektir. Demokrasi açısından anlamlıdır" derken kendisi de bu bölgede ön seçime giren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "Herkesin kulağına küpe olacak bir tavır" dedi.

İzmir Gözeticiler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, "Üç kontenjanın olduğu yere genel başkanın da gelmesi dört kontenjan demektir. Genel başkanın gelmesi çıkarılacak milletvekili sayısını etkiler. Ön seçime katılımı da arttırır. İzmir üyesine güveniyorum. Onlar sağduyulu ve akıllıdır" değerlendirmesinde bulunurken Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven, "En başta ön seçimde aday olsaydı çok doğru olurdu ama insanlar emek verdi çalıştı, didindi. Geç alınmış bir karar. Bu durumda kontenjanlar kaldırılmalı. CHP'ye bu yakışır" dedi. Levent Eyipişiren "Mahalli ligde maçın bitmesine 15 dakika kala, ilan edilen maç kadrosu dışından yıldız milli forvet girmesi, umarım aday adaylarımızın emeklerine yazık etmez" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı