Gazete Vatan Logo

İşte istifasının perde arkası!

Akşam gazetesinden Fakir Yılmaz'ın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle genel merkezde pazar günü yaptığı toplantıda hazirandaki genel seçim çalışmalarıyla ilgili kararları partide yeni bir kriz doğurdu. sağ parti kökenli sürpriz milletvekili adaylarının isimlerinin tartışıldığı toplantıda bu isimlerin parti tabanına kabul ettirilmesi kararlaştırıldı. Ancak parti içerisindeki muhaliflerin tepkisini azaltamayan CHP'de, paralel yapının parti içerisinde yapılanmasına karşı çıkan Birgül Ayman Güler grup disiplin kuruluna savunmasını verdikten sonra partisinden istifa etti. İstifalara aldırış etmeyen Kılıçdaroğlu'nun ise ‘ne olursa olsun bu isimleri kabul ettireceğiz' mesajı verdiği öğrenildi.

SAĞCI ADAY KRİZİNİ BASTIRAMADI

Genel Merkez'deki toplantıda Kılıçdaroğlu'nun bu isimlerin parti tabanına alıştırılmasını istediği ifade edildi. Bazı parti yöneticilerinin "30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin tabanından tepki aldık. Yine aynı yolu izlersek tabanımızdan oy kaybı yaşarız" şeklindeki uyarısına rağmen Kılıçdaroğlu'nun kesinlikle sağdan gelen isimlerin parti tabanına kabul ettirilmesini istediği belirtildi.

Haberin Devamı

Keyfi tasfiye aracına dönüştü

Güler istifa etmeden önceden grup disiplin kuruluna verdiği savunmasına şu ifadeleri kullandı: "Parti-grup yönetimi yetkilileri, hukuka dayalı disiplin mekanizmasını, yönetim tarzlarına ve yürüttükleri politikalara yönelik eleştirileri baskıyla ortadan kaldırmak üzere keyfi tasfiye aracına dönüştürmüşlerdir. Parti hukuku bakımından suç oluşturan bütün karar ve işlemleri reddediyorum."

BU TOPLANTI FİTİLİ ATEŞLEDİ

Geçtiğimiz hafta isimleri Kılıçdaroğlu'yla yemekte buluşan eski Başbakan Yardımcısı Şener ile eski İBB Başkanı Gürtuna'nın yanı sıra eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Adnan Menderes'in torunu Adnan Menderes ve Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak'a vekillik teklif edildiği iddiası gündeme gelmişti.