Gazete Vatan Logo

İşte İstanbul ve Ankara adayları

CHP, yerel seçimlere yönelik adaylık belirleme takvimi yaklaşırken parti kulisleri bayram sonrası yeniden hareketlenecek

CHP’de kulisler özellikle İstanbul ve Ankara adaylarının kim olacağıyla meşgul. Gözler partiye katılması beklenen Mustafa Sarıgül’de...

CHP, Mart 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimlere yönelik adaylık belirleme takvimi yaklaşırken parti kulisleri bayram sonrası yeniden hareketlenecek. CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi geçenlerden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün partiye dönüş başvurusunun bayram sonrasında yapılması beklenirken, bir başka aday adayı Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de aday adaylığını Kasım ayının ilk haftası resmen açıklayacak. 3 Kasım’da adaylığını açıklaması beklenen Tekin’in aynı gün İstanbul’da Alevilerin mitingi olduğu için bu toplantıyı erteleyeceği ya da öne çekeceği de öğrenildi. Sarıgül’ün CHP’ye başvurmasının ardından dosyasının ilk PM’de ele alınacağı ve burada yapılacak açık oylamayla partiye dönüşünün kabul edileceği ifade edildi. Kulislerde ibrenin Sarıgül’den yana olduğu konuşuluyor.

Ankara’da İnce sesleri

Parti kulislerinde Ankara için Muharrem İnce, İzmir için ise kabul etmesi durumunda Kocaoğlu’nun isimleri ön plana çıkıyor. Kocaoğlu yerine İzmir milletvekili Alaattin Yüksel’in ismi konuşulsa da, parti yönetiminin kazanılmasına kesin gözüyle bakılan bir kentte bir milletvekilini aday göstermeye sıcak bakmadığı konuşuluyor. Kulislerde Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Ordu’da Seyit Torun, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Sinop’ta Baki Ergül, Giresun’da Kerim Aksu ile devam edileceği, Trakya’daki üç kentte de mevcut başkanların yeniden aday gösterme eğiliminin öne çıktığı belirtiliyor.

Ön seçim sürecek

Aday belirleme yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkan “ön seçim” konusunda bugüne kadar 20 yerde sandık kuruldu. Bu kapsamda Bolu’nun merkez ilçesinde Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ve Burdur’un merkez ilçesinde Ali Orkun Ercengiz seçimi kazanarak, partinin başkan adayı olarak belirlendi. Ön seçimler kapsamında Sinop’un Ayancık, Malatya’nın Arguvan, Afyonkarahisar’ın Evciler, Çobanlar, Dazkırı, Balıkesir’in Edremit, Mersin’in Mut, Edirne’nin Süloğlu, Giresun’un Bulancak, Piraziz, Görele, Bursa’nın Mudanya, Osmaniye’nin Düziçi, Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçeleri ile Adıyaman’ın Şambayat ve Afyonkarahisar’ın Dereçine beldelerinde kurulan sandıklar ile CHP’nin adayları kesinleşti.

Haberin Devamı