Gazete Vatan Logo

İşte IŞİD'in gizli planı!

IŞİD örgütünün Kerkük'ü işgal planı ve Musul'da olduğu gibi Kerkük'te de bir yapılandırma oluşturmaya ilişkin planları ortaya çıktı.

IŞİD örgütünün Kerkük'ü işgal planı ve Musul'da olduğu gibi Kerkük'te de bir yapılandırma oluşturmaya ilişkin planları ve Devleti Kerkük adı altındaki örgütlenmesi ortaya çıkarıldı.

Çawdêr gazetesinin ele geçirdiği bilgilere dayandırdığı haberinde IŞİD'in Ebu Fatime olarak tanınan Nime Ebdul Menaf adlı bir kişiye Kerkük Valisi görevi verdiği, Kerkük şehrini işgal için gerekli hazırlıkları hızlandırarak, Kerkük'ün etrafındaki güçlerini artırdığı bildirildi. Haberde, IŞİD’in bu güçlerini ağır silahlarla donatarak şehir merkezinde de patlatmak amacıyla da bomba yüklü araçlar hazırladığı dile getirildi.

IŞİD Ebu Xelil olarak tanınan Qasim Xelil adlı kişiyi ise Kerkük Hükümeti yetkilisi olarak belirlediği ve Kerkük'ün her ilçe ve bölgesine de aynı biçimde yönetim planlaması yaptığı kaydedildi.

IŞİD’in yaptığı planlamaya göre Mihemed Selim Herdan Hewice yetkilisi, Hars Şucah Ezo (Ebduleziz) Riyaz yetkilisi, Basm Mıhemed Ehmed (Ebu Huzeyfe) Daquq yetkilisi, Mistaq Talb Elcubiri (Ebu Enes) Reşad yetkilisi, Mahr Ebdula Ciduelezi Xide yetkilisi, Adil Emin (ebu İstibraq) Duz yetkilisi, Ebu Ebdulla ise Ebasi yetkilisi ve Selman Ebd Şebib (Ebu Sufyan) Zab yetkilisi, Xeys İbrahim Murad (Ebu Mahir) Helwat yetkilisi olarak örgüt tarafından belirlenen isimler.

Haberin Devamı

Örgüt Hewice ve etrafında Ziban köyü yakınlarında aynı isimle bir kontrol noktası oluşturarak buraya 2 adet tank, 4 adet Doçka yüklü araç, Elmere köyü yakınlarındaki kontrol noktasında ise 4 adet Tank, 4 adet Doçka yüklü aracı yerleştirmiş durumda. Riyaz-Kerkük yolunun birleştiği iki yolda ise oluşturulan kontrol noktasında ve Multaqa nahiyesinden Riyaz'a buradan ise Beşir köyüne kadar olan alanda çok sayıda güç yerleştirmiş.

Örgüt eş zamanlı olarak başlatacağı saldırılarla birlikte Kerkük merkezinde patlatmak amacıyla birkaç aracıda bomba düzenekleri ve patlayıcı madde ile donatarak planlarını uygun bir zamanda harekete geçirmek üzere beklediği bildirildi.