Gazete Vatan Logo

İşte Gül'ün o fotoğrafları

Gül, İngiltere’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretle ilgili bu sabah Twitter’dan paylaşımlarda bulundu

CUMHURBASKANI Abdullah Gül, İngiltere’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretle ilgili bu sabah Twitter’dan paylaşımlarda bulundu. İngiltere ziyaretinde çekilen toplam 30 fotoğrafı takipçileriyle paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, " Portsmouth’dan-Southampton Havalimanına giderken yol üzerinde bulunan Stansted Park Malikânesine uğrayıp, İngiliz usulü 5 çayı içtik. Burası insanın tüm yorgunluğunu alan ve rahatlatıcı klasik bir İngiliz kır malikânesi" ifadeleriyle malikanenin bahçesinde Hayrunisa Gül’le kolkola çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, 30 FOTOĞRAF PAYLAŞTI

İyi Pazarlar diyerek sabah saat 09:00’da takipçilerini selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Geçen hafta İngiltere’ye gerçekleştirdiğim ziyaretle ilgili beğendiğim bazı kareleri sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek fotoğraf paylaşımında bulundu. İlk olarak İngiliz Kraliyet Sarayı’nda verilen devlet yemeğinde çekilen bir fotoğrafı paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, üzerinde bulunan nişanın Kraliçenin Türkiye ziyareti sırasında kendisini verildiğini söyledi. Aynı ziyarette kendisinin Kraliçeye verdiği nişanın da Kraliçenin üzerinde durduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yemekteki bir başka fotoğrafı paylaşarak, "Sağ tarafımda Kraliçe’nin kızı Prenses Anne duruyor. Kendisi binicilikte olimpiyat altın madalyası kazanmış iyi bir binici ve şu an Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyelerinden birisi" dedi.



RESMİ KARŞILAMADAN FARKLI FOTOĞRAFLAR

Kaldıkları oteldeki Süvari Birliği Tören Alanı’na geldiklerini ve burada bütün Kraliyet ailesiyle ve resmî yetkililerle tanıştırıldıktan sonra atlı arabalarla The Mallö Bulvarı’ndan Buckingham Sarayı’na intikal ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Geçerken yol boyunca İngiliz, Türk ve birçok turist bayrak sallayarak bizleri selamladılar. Bizimle beraber ziyarete gelen bakanlarımız da ayrı ayrı arabalarla bizleri takip ettiler "diyerek fotoğraflarını paylaştı.

KRALİÇENİN ÖZEL LOCASINDA KONSER

Cumhurbaşkanı Gül, "Müziğin kalbi" olarak nitelediği ’Royal Albert Hall’da kraliçenin kendi locasını Türk heyetine tahsis ettiğini söyleyerek, locada çekilen fotoğrafları takipçileriyle paylaştı. Gül burada, büyüleyici bir klasik müzik konseri ile ışık ve ses gösterisine tanık olduklarını söyledi.

İNGİLİZ BAŞBAKAN CAMERON’LA ’GÜZEL’ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere Başbakanı Cameron ile Downing Street 10 Numara’da yaptığı ve "güzel bir görüşme" olarak nitelediği görüşmeden de bir fotoğraf karesini takipçileriyle paylaştı.

HEDİYELERİ GÖSTERDİ

Kraliçenin kendilerine ilk gün aile içinde dar katılımlı bir öğle yemeği verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, salonun girişinde Türk-İngiliz tarihi ile ilgili bazı vesikalar ile Osmanlı Sultanları tarafından verilen hediyelerin kraliçe tarafından kendilerini gösterildiği bilgisini fotoğraflar eşliğinde verdi.

ABDÜLAZİZ İÇİN BESTELENDİ, GÜL’E DE SESLENDİRİLDİ

Londra City Belediye Başkanı tarafından Londra’nın en eski, tarihî binalarından Guildhall’da onuruna verilen akşam yemeğinden de fotoğraflar paylaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Sultan Abdülaziz’in 1867’deki İngiltere ziyareti sırasında onuruna bestelenen 1600 kişilik koro tarafından Türkçe icra edilen eser, bu sefer temsili olarak 16 kişiyle seslendirildi" diyerek bu konserden de bir fotoğrafı Twitter’a yükledi.

LONDON EYE İLK KEZ TÜRK BAYRAĞININ RENKLERİNDE

Thames Nehri kenarında Londra’nın sembollerinden birisi olan London Eye’ın Türk bayrağının rengi olan kırmızı-beyaza büründüğünü ve bunun ilk kez yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, sözünü ettiği kırmızı beyaz London Eye’ın fotoğrafının da takipçileriyle paylaştı.

İNGİLİZ AMİRALİNİN ÜNİFORMASINDAKİ OSMANLI NİŞANI

Dünya üzerinde halen görevde addedilen en eski savaş gemisi unvanına sahip ve 1805 yılında meydana gelen Trafalgar savaşına katılan Victory savaş gemisini de ziyaret ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Üs komutanın kaptan köşkünde kendilerine bir öğle yemeği verdiğini belirterek, Trafalgar Savaşı’nı yöneten İngilizlerin en büyük komutanlarından Amiral Nelson’un göğsündeki en büyük nişanın Osmanlının verdiği ay yıldızlı nişan olduğunu söyleyerek Nelson’un üniformasının bir fotoğrafını paylaştı.

PRENS CHARLES VE EŞİNİN İSLAM SANATLARINA İLGİSİ

"160 yıl önce Portsmouth’da şehit olan Osmanlı bahriyelerine ait deniz şehitliğini ziyaret ettik. İngiliz Ordusu’nda görevli imam, Kur’an okudu ve dua ettik. Çevrede yaşayan Türkler de merasime katıldılar" diyerek anmadan fotoğrafları paylaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prens Charles ve eşinin İslami sanatlarına çok ilgi duyduklarını yazdı. Gül, prens Charles’ın kendisinin de mütevelli heyet üyesi olduğu Oxford İslami Çalışmalar Merkezi’nin hamisi olduğunu da belirtti . Gül, Prens Charles’ın orada araştırma yapan Türk gençlerini de kendisiyle tanıştırdığını yazarak, fotoğraflarını paylaştı.

GÜL, KARAMSAR HAVAYI DAĞITTI

Avam kamarasında yaptığı konuşma öncesi salona girişinde çekilen bir fotoğrafı da paylaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiliz iş dünyasının en büyük kuruluşu olan İngiliz Sanayi Odaları Konfederasyonu (CBI) yıllık konferansında yaklaşık 1000 kişiye onur konuğu olarak hitap ettiğini, Salonda karamsar bir havanın olduğunu, Türkiye ile ilgili sözleri ilgi görünce; "güneş doğudan yükselir" dedikten sonra salonda büyük alkış koptuğunu yazdı. Gül ayrıca Royal Society’de, Wilton Park Londra konferans serisinin ilkini başlatığı bilgisini de verdi. Önde gelen Türk ve İngiliz şirketlerinin CEO’larının hazır bulunduğu yemeğe Ali Babacan ile beraber katıldıklarını belirten Gül, yemekten fotoğraflar paylaştı.

İNGİLİZ MALİKANESİNİN BAHÇESİNDE ROMANTİK POZ

Gül, Ziyaretin son gününde Kraliçenin, kendilerini Buckingham Sarayı’ndan kocası Philip ile birlikte uğurlamasının fotoğrafını da takipçileriyle paylaştı. Gül son olarak "Portsmouth’dan-Southampton Havalimanına giderken yol üzerinde bulunan Stansted Park Malikânesine uğrayıp, İngiliz usulü 5 çayı içtik. Burası insanın tüm yorgunluğunu alan ve rahatlatıcı klasik bir İngiliz kır malikânesi" ifadeleriyle malikanenin bahçesinde Hayrunisa Gül’le kolkola çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, YUVARLAK MASA TOPLANTISINA KATILDI

SARIYER’de bulunan Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen İkinci Chatham House İstanbul Yıllık Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantının ardından Tarabya Köşkü’ne geçti. Toplantıda yaklaşık 2 saat kalan Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta makam aracından vatandaşlara el salladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya ilişkin basına herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı