Gazete Vatan Logo

İşte gerçek örümcek adam!

Paris’te bir balkondan sarkan 4 yaşındaki çocuğu saniyeler içinde binaya tırmanarak kurtaran 22 yaşındaki Malili göçmen, kahraman ilan edildi. Cumhurbaşkanı Macron’un kabul ettiği Gassama’ya Fransız vatandaşlığı verilecek

İşte gerçek örümcek adam!

Geçen cumartesi günü Fransa’nın başkenti Paris’in, 18. Bölge olarak bilinen semtinde bir balkon korkuluğuna asılı kalan 4 yaşındaki çocuk, malili bir göçmen tarafından son anda kurtarıldı. 4 katlı binaya adeta bir örümcek gibi saniyeler içinde tırmanan 22 yaşındaki Mamoudou Gassama, Fransa’nın sevgilisi oldu. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülere binlerce beğeni yağdı, malili göçmen ‘Gerçek örümcek adam’ ilan edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter hesabından ‘18’inci bölgenin örümcek adamı’ benzetmesini kullandığı Gassama’nın cesaretini tebrik ederek, Fransa’da kalma isteğini destekleyeceklerini bildirdi.

İtfaiyede iş verildi

Kahraman Malili, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından dün Elysee Sarayı’nda ağırlandı. Genç adama Paris itfaiyesinde iş imkanı sunuldu, cesaret madalyası takdim edildi. Gassama’ya vatandaşlık verileceği de açıklandı. Gassama Fransız Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada Cumartesi günü yaşanan olay esnasında binanın önünden geçtiğini, binanın önündeki kalabalığın dikkatini çektiğini belirterek “Bunu yaptım çünkü söz konusu olan bir çocuktu. Tırmandım ve şükürler olsun onu kurtardım” dedi.

Haberin Devamı

Ailesi evde yoktu

Paris itfaiye sözcüsü ise Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada “Fiziksel olarak bu şekilde binaya tırmanabilecek güçte birisinin orda olması büyük şans” dedi. Paris itfaiyesi olay yerine geldiğinde anne ve babasının olay esnasında evde olmadığı da belirtilen çocuk, Gassama tarafından güvenli bir şekilde ailesine teslim edilmişti.