Gazete Vatan Logo

İşte geleceğin PlayStation’u

Sony, en büyük silahlarından biri olan PlayStation ile gelecekte neler yapılacağını anlattı...

İngiltere’nin Brighton şehrinde düzenlenen “Develop Conference”e katılan Sony Computer Entertainment firmasının müdürü Andrew House, PlayStation’ın geleceğinden bahsetti. House bu geleceğin üç sütun üzerine kurulacağını söyledi: Streaming, yaşam tarzı ve sanal gerçeklik.

Streaming kısmını şimdiden görmeye başladık. PlayStation 4 üzerinden oyunları canlı yayın yapabilme yeteneği bunun ilk adımı. Ayrıca PlayStaton Store’daki dijital oyun satışları da gayet iyi gidiyor. Şu anda Beta sürecinde olan PlayStation Now’ın geleceğinde, oyunları dijital olarak satın alır almaz, stream ederek oynayabilmek var. Böylece aynı filmlerde olduğu gibi fiziksel medya ihtiyacı da azalacak.

İkincisinin ne olduğu pek belli değil ama Sony her zaman PlayStation’un evlerimizin en önemli eğlence ve oyun parçası olmasını istemiştir. Popüler konsol için gelecekte ev otomasyonu veya sağlık/aktivite takip ürünleri pazarında kendine yer edinmesi mümkün olabilir.

Üçüncü konu sanal gerçeklik ise yakın gelecekte Sony’nin çok önem vereceğini düşündüğümüz bir alan. Özellikle de firmanın geliştirmekte olduğu sanal gerçeklik gözlüğü Project Morpheus’u nasıl konumlandıracakları önemli. Bu ürüne ne kadar destek vereceklerine bakarak, PlayStation’un sanal gerçeklik sektöründe nasıl bir duruş sergileyeceğini göreceğiz.

Haberin Devamı