Gazete Vatan Logo

İşte Galaxy S4''ün pil performansı

Galaxy S4''ün ilk batarya testi gerçekleşti.

Samsung Galaxy S4’ün Galaxy S4 GT-I9505 sürümü yani Qualcomm Snapdragon 600 işlemcili modeli için ilk pil test sonuçları geldi. Bakalım Galaxy S4’ün pil ömrü nasılmış?

GSM Arena, konuşma süresi, web tarama ve video oynatma gibi durumlarda Galaxy S4’ün çeşitli pil testlerini gerçekleştirmeyi başardı.

Cihaz selefi ve çeşitli rakiplerine göre 2600 mAh gibi güçlü bir bataryaya sahip. Ancak Galaxy S4 selefi Galaxy S3’e göre daha büyük bir ekran ve daha ince bir profile sahip. Büyük ekran ve ince profil bir akıllı telefon için daha fazla pil tüketimi demektir.

Testlere göre Galaxy S4’ün pil ömrü size bir gün boyunca yetecek gibi görünüyor. Ancak cihazı çok fazla kullanmak daha fazla pil tüketimine neden olacaktır. Galaxy S4’ün pil ömrünün hangi durumda ne kadar dayanıklı olduğunu sonraki sayfalarımızdaki test sonuçlarında inceleyebilirsiniz.

Konuşma süresi

Kapalı ekran ve boşta olan işlemci ile Galaxy S4’ün konuşma süresi 13:54 olarak belirtilmiş. Cihaz bu pil ömrü ile Galaxy S3’ten 3,5 saat daha fazla pil ömrü sunuyor. Xperia Z biraz eski bir Snapdragon işlemci ve küçük bir pil (2300mAh) ile iki saat daha fazla konuşma süresi sunmayı başarmıştı. Ayrıca listede Motorola RAZR MAXX, Oppo Find 5 ve Nexus 4 bu alanda Galaxy S4’ün üstünde bir pil performansı sunuyor.

Haberin Devamı

WEB TARAMA

Galaxy S4, 8:42 saat pil süresi ile selefi Galaxy S3’ten iki saat daha fazla tek bir şarj ile internette sörf yapma olanağı tanıyor. Bu alanda da HTC One, iPad mini ve Galaxy Note 2 cihazlar Galaxy S4’ten önde görünüyor.

VİDEO OYNATMA

Bu video oynatma söz konusu olduğunda, Galaxy S4, Galaxy S3''e göre çok fazla bir katkı sağlamıyor. Cihaz, Motorola RAZR Maxx, Samsung Galaxy Premier akıllı telefonlara göre geride kalmış görünüyor. Galaxy S4 devamlı video çalmada 10:16 saat pil süresi sunuyor. Bu oran ile Galaxy Note 2''nin gerisinde kalıp iPhone 5 ve HTC One’ı yenmiş görünüyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Galaxy S4''ün aksesuarlarının çıkış tarihi ve fiyatı