Gazete Vatan Logo

İşte Erdoğan'ın Amazonları

Erdoğan sözünü tuttu. 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun (MKYK) 5'te biri kadınlardan oluşturdu. AKP'nin yeni vitrininde 3'ü türbanlı 10 kadın var

Hukukçular ağırlıkta: *M. Belma Sekmen Satır- 1961 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Özel hukuk dalında serbest avukatlık yapıyor. Bunun dışında şirket ve banka avukatlığı da yapmakta.

* Ayşe Böhürler- Anayasa Mahkemesi'nin türbanlı olduğu gerekçesiyle kurucu üyeliğinin düşürülmesini istediği Böhürler 1963 Ürgüp doğumlu. Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu. Halen Kanal 7'nin Eğitim Kültür programları yönetmeni. Haftalık olarak yayınlanan bir tartışma programı hazırlayıp sunuyor. Evli ve üç çocuk annesi.

* Nimet Çubukçu(İstanbul Milletvekili)- 1965 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi. TBMM Yolsuzluk Komisyonu'nda görev yaptı. Evli, 1 çocuk annesi.

* Sema Ramazanoğlu- Türbanlı olduğu için kurucu üyelikten çıkartılması istenen bir diğer isim olan Ramazanoğlu, 1959 yılında Denizli'de doğdu. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Zeynep Kamil ve Numune Hastanelerinde doktorluk yaptı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı. Evli ve iki çocuk annesi. Almanca ve İngilizce biliyor.

* Serap Yaşar- Türbanlı olduğu için kurucu üyeliği düşürülmesi istenen isimlerden. Bundan önce Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. Mazlum-Der İstanbul Şubesi'nin avukatlığını Serap Yaşar beş yıl Fransa'da bulundu. Başörtülü Mağdur Öğrenciler İçin Hukuk Kılavuzu adlı kitabı bulunuyor.

* Öznur Çalık- 38 yaşında olan Çalık, 1995 ve 1999 yılında iki dönem DYP'den Malatya milletvekili adayı oldu, seçilemedi. 2002 yılında siyasi tercihini AKP'den yana kullandı. 3 Kasım seçimlerinde Malatya'da ön seçime girdi ve 2. sırada çıkmasına karşın, genel merkezin müdahalesiyle, 6. sıradan milletvekili adayı gösterildi. AKP 5 milletvekili çıkarınca parlamentoya giremedi. Eczane işleten Çalık, 2 çocuk annesi.

* Semiha Öyüş (Aydın Milletvekili)- 1960 Ortaca doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yaptı. Bekar.

* Ayşe Öztürk- Bundan önceki MKYK'da da bulunan Öztürk,1953'te Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İngilizce biliyor. Evli ve üç çocuk annesi.

* Nilgün Kılıç- AKP Kadın Kolları'nda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Seçimlerde genel merkez yönetimine seçilmesi sürpriz olarak değerlendiriliyor.

* Fatma Seniha Nüket Hotar Göksel(İzmir Milletvekili)- 1961 Malatya doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede doktora yaptı. Bir süre Dokuz Eylül Üniv. İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyesi, Resmi Arabulucu. Evli olan Hotar, İngilizce biliyor.

Haberin Devamı