Gazete Vatan Logo

İşte dünyanın en iyi pc üreticisi

Araştırma şirketleri dünyanın en iyi PC üreticisini açıkladı.

Akıllı telefon pazarında olduğu gibi bilgisayar pazarında da kıyasıya çekişme devam ediyor. Son zamanlarda çıkışları ile dikkat çeken Çinli üretici Lenovo, dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi unvanını almayı başardı. Gartner araştırma şirketinin yayınladığı rapora göre, Ekim 2012 itibariyle Lenovo ABD’li rakibi Hewlett-Packard’ı geride bırakarak birinci sıraya oturdu.

IDC verilerine göre ise Lenovo’nun, 2013’ün ikinci çeyreğinde küresel PC piyasasındaki payı yüzde 16.7’ye ulaştı. 2012’nin aynı döneminde bu oran yüzde 15 olarak belirtilmişti.

Diğer bir araştırma şirketi Gartner’ın verileri de Lenovo’nun payını yüzde 16.7 olarak belirtildi. Gartner’ın 2012’nin aynı dönemdeki payı ise yüzde 14.9.

ABD’li ve Tayvanlı rakiplerini geride bırakmayı başaran Lenovo’nun CEO’su ve başkanı Yang Yaunqing, yaptığı açıklamada, “PC piyasası halen değişiyor olsa da, 200 milyar dolarlık potansiyel barındırıyor. Bu potansiyele biz daha yakınız çünkü son dört yılda piyasada büyük bir denge yakaladık. PC sektöründeki liderlik, mobil, akıllı TV ve diğer akıllı cihazlarda elde etmek istediğimiz başarı yolundaki başlangıç” dedi.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - İşte dünyanın en iyi pc üreticisi