Gazete Vatan Logo

İşte dünyanın en çok satan akıllı saati

Hızla artan Çin'li teknoloji üreticileri akıllı saat ve bileklik konusunda iyiden iyiye ilerlese de akıllı saat piyasasının en iyisi olarak gösterilen Apple, halen lider durumda.

İşte dünyanın en çok satan akıllı saati

Son yıllarda bir hayli popülerleşen akıllı saatler bir çok alanda kolaylık sağlamasıyla birlikte oldukça fazla kullanıcı sayısına ulaştı. Bununla beraber akıllı saat konusunda kendini ilerleten çok sayıda şirket giyilebilir teknoloji konusunda ürünlerini piyasaya sürdü. Bu alanda sıkça görmeye başladığımız Çin'li şirketler birçok kullanıcıyı kendine çekse de Apple'ın akıllı saatteki başarısının önüne geçemiyor.

Strategy Analytics adındaki şirket yaptığı araştırmada Apple'ın akıllı saat konusunda başarısını gözler önüne serdi. ABD'li şirket 2017 yılından bu yana akıllı saat pazarında yüzde 18'lik artış göstererek 9.2 milyon adet ürün sattı. Bununla birlikte lider konumda olan şirketi beklenmedik bir şekilde FitBit takip ediyor.

Spor takibi konusunda oldukça başaralı olan FitBit, 2018 yılındaki toplam 5.5 milyon satışıyla pek çok kullanıcı tarafından ilgi görüyor. Samsung, 5.2 milyon satış rakamı ile Fitbit'in hemen arkasında yer alıyor. Telefon satışında bekleneni veremeyen Apple, akıllı saat konusunda halen lider konumda. (Hürriyet)

Haberin Devamı