Gazete Vatan Logo

İşte dünya çapındaki Türk bilim adamları!

Tübitak dünta genelinde bulunan Türk bilim adamlarının listesini yayınladı.

Türkiye''nin dünya çapında yayılan Türk beyin gücü açıklandı. TÜBİTAK''ın bir rapor hazırladı ve bu rapora göre Google''dan ABD ordusuna kadar birçok yerde bulunan Türk bilim adamlarının listesini verdi.

Buna göre bin 335 Türk bilim insanının dünyanın 47 ülkesinde görev yaptığı tespit edildi.Türk bilim insanları Harvard ve Oxford gibi saygın üniversitelerin yanı sıra NASA, Google ve General Electric gibi birçok önemli kurumlarda da görev alıyor.

İşte dünyanın sayılı kurumlarında çalışan Türk bilim adamları;

Dilan Görür (Matematik) YahooSamet Ayhan (Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri) BoeingGökhan Tur (Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri) Microsoftİrfan Bulu (Fizik Bilimler) Harvard ÜniversitesiKemal Altıntaş (Elektrik-Elektronik, Bilişim) LG ElektronikOlcay Sertel (Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilişim Mühendisliği) GoogleSüleyman Akif Gökoğlu (Makine Mühendisliği) NASAİbrahim Üçok (Malzeme Mühendisliği) General ElectricOğuz Demirci ( Medikal Mühendisliği) GoodyearFurkan Eke (Elektrik-Elektronik Mühendisliği) BMWSelman Akbulut (Matematik) Michigan State ÜniversitesiGüner Arslan (Bilgisayar ve Bilişim) Silicon Laboratoriesİsmail Çiçek (Makine Mühendisliği): ABD Hava Kuvvetleri

KAYNAK : Teknolojioku.com - İşte dünya çapındaki Türk bilim adamları!

Haberin Devamı