Gazete Vatan Logo

İşte DEAŞ’ın bombalı araçları

Irak’ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinde, terör örgütü DEAŞ’tan ele geçirilen bomba yüklü arabalar, el Hüseyin Tugayı’nda sergileniyor. Örgüt mensuplarınca kurulan atölyelerde üretilen, zırhla kaplı bombalı araçlar, Telafer’in kurtarılması operasyonu sırasında ele geçirildi.

İşte DEAŞ’ın bombalı araçları

El Hüseyin Tugayı Operasyon Gücü Komutanı Seyid Hüseyin Berzenci, DEAŞ’ın zulmünü göstermek için araçları sergilediklerini belirtti. Berzenci şu bilgileri verdi: Araçların içindeki bombaları söktük ve buraya getirdik. Biz bu araçları bulmasaydık bir yerlerde patlatacaklardı ve insanları öldüreceklerdi. Araçların lastiklerine çekilen çelik zırhtır. Araçların önünde sadece aracı kullanan intihar bombacısının önünü görebileceği kadar küçüklükte bir cam var. Bu camlar da kırılmazdır. Hatta bazı ağır silahların mermileri bile bu camları delememektedir. Aracın içinde ayrıca çok miktarda çelik parçaları var. Bunlar da patlama sırasında daha ağır hasarlar vermek içindir. Ayrıca aracın içine zift koymuşlar. Bu zift sayesinde patlama şiddeti artıyor. Bu arabaları ürettikleri bir tesis vardı. Bu birimin adı ise Ebu Ömer El Bağdadi Ketibesiydi.

1 ton patlayıcı

Telafer’de, sadece bir savaşta, 18 tane bu arabadan patlattık. Başka bir savaşta 14 tane patlattık. Bu araçların üzerinde DEAŞ’ın fabrikasının logosu var. Fabrikası Telafer’deydi. Direksiyon kolunun yanında bir kablo var. O kablo bir birine temas edince araba patlıyordu. Her birinde ortalama 750 kilogram ile 1 ton arasında TNT maddesi vardı.

Haberin Devamı