Gazete Vatan Logo

İşte darbenin son toplantısı

Cuntacı askerlerin darbe girişiminden bir gün önce Hava Harp Okulu’nda yaptıkları toplantıdan sonra 15 Temmuz günü bir toplantı daha yaptıkları ortaya çıktı. Saat 13.16’da Kara Harp Akademisi'nde "Mezuniyet töreni" görünümlü düzenlenen toplantıda darbeci askerlerin işgal edecekleri yerlerle ilgili görevlendirildiği belirlendi.

İşte darbenin son toplantısı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT ve Digitürk binasının darbeci askerler tarafından işgal edilmesi ve Vodafone Arena Stadı ile Casper Plaza'ya helikopterle asker indirilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 56'sı tutuklu 96 şüpheli hakkında hazırlanan 318 sayfalık iddianamede Beşiktaş Spor Kulübü ve Digitürk, TRT ve Casper mağdur müşteki olarak yer aldı. Şüpheliler Digitürk ve TRT'deki yayınları kesmek için helikopterle alınan teknikerler Ömer Şanlı, Selami Çolak, Seyfullah Genç, Harun Şahin ve Niyazi Akalın da yer aldı.

KARA HARP'TE TOPLANDILAR

Soruşturma kapsamında Kara Harp Akademisinin kamera kayıtlarını da inceleyen savcılık, cuntacı askerlerin darbe girişiminden bir gün önce Hava Harp Okulu'nda yaptıkları toplantıdan sonra bir toplantı daha yaptıklarını ortaya çıkardı. 15 Temmuz günü saat 13.16'da Kara Harp Akademisi Akademik Kurul Odası'nda "Mezuniyet töreni" görünümlü düzenlenen toplantı sırasında, Binbaşı Mehmet Türk'ün kapıda ileri geri yürüyerek gözcülük yaptığı belirlendi.

Haberin Devamı

ODAYA ALMADILAR

Kamera görüntülerinde odadan Binbaşı Zafer Özleblebici ve İstanbul'daki darbe girişiminin kilit isimlerinden birisi olan Kara Harp Okulu Başhocası Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın öğretim başkanına bir şeyler söyleyerek odaya almadıkları belirlendi. Binbaşı Zafer Özleblebici'nin daha sonra toplantıya dönmediği, Albay Zeki Gerehan'ın ise toplantıya geri döndüğü tespit edildi. Yurtta Sulh Whatsapp grubunu kuran askerlerin darbe girişimi sırasında Harp Akademileri ve Hava Harp Okulu'ndan helikopter kaldırdıkları ve darbe girişimine katıldıkları belirlendi.

GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

İddianameye göre işgalci askerlerden Binbaşı Yüksel Demir, Yüzbaşı Melih Can, Hasan Baş, Serkan Filiz ve Ercan Küçük buradaki toplantıya başlarındaki öğretim elemanı Binbaşı Hamza Mermer ve 20 kişilik grupla Hasdal'daki kışlaya gitti. Burada Alay Komutanları Albay Müslüm Kaya, Nebi Gazneli ve dışarıdan gelen askerlerle toplantı yaptılar. Harbiye TRT radyosu, AKOM binası, Taksim Meydanı İBB Lojistik Destek Üssü, Ulus TRT TV adreslerine buradaki toplantıda görevlendirme yapıldı.

Haberin Devamı

Babam girse ateş ederim, siz de edin

Vodafone Arena Stadı'na inip buradan TRT binasına giden erlerin ifadeleri de iddianamede yer aldı. Erler ifadelerinde komutanlarının kendilerini, “Polisler gerçek polis değil. Polis araçları içeri girmeye çalışırsa vurun. Toplananlar da PKK yandaşı” diyerek kandırdığını anlattı. Bir er ise ifadesinde Teğmen Mustafa T.'nin kendisine, “Bu saatten sonra babam girse ateş ederim. Siz de ateş edin. Emirlere uyun. Öbür dünyadaki günahlarınızı ben üstleniyorum” dediğini anlattı.

YENİ ŞAFAK