Gazete Vatan Logo

İşte CHP'nin yeni A takımı

CHP MYK açıklandı: Adnan Keskin CHP'nin örgütten sorumlu başkan yardımcısı oldu

Kılıçdaroğlu CHP’yi seçimlere taşıyacak yeni MYK’sını açıkladı. Adnan Keskin, Haluk Koç, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Nihat Matkap MYK’da. CHP’nin kurmay heyetine Gülseren Onanç, Bülent Tezcan, Şafak Pavey gibi isimler ilk kez girdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine taşıyacak yeni MYK’sını belirledi. Kılıçdaroğlu, göreve geldiği günden bu yana yaptığı 4 MYK’sına aldığı tek isim olan Gürsel Tekin’i 5. MYK’sına yine aldı.

Tekin, 3 Mayıs tarihinde, partinin gidişatından rahatsız olduğunu açıklayarak istifa etmişti. Partide 2. adam konumundaki Nihat Matkap ve 3. adam konumundaki Erdoğan Toprak’tan rahatsız olduğunu da Kılıçdaroğlu’na da iletmişti. Tekin, Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna 3 ay sonra dönmüş oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide 2 ve 3 numaralı koltuklar olarak kabul edilen makamlara başka isimleri ataması ise, “Kavgayı Tekin kazandı” yorumlarına neden oldu.

Örgütler Keskin’e emanet

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Artık 2 numara yok. Örgütler rayına oturdu artık o makama gelenler bir iş yapmayacak” açıklamasına karşın CHP’de herkes “örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığı” makamını 2 numara olarak görüyor. Bu makama partide “abi” olarak kabul edilen Adnan Keskin getirildi.

CHP’de 3 numaralı koltuk olarak görülen İdari ve Mali İşler birimine getirilen Umut Oran’ın da örgütlere yeni gelirler sağlayacak projeleri olduğu ifade ediliyor. Yeni dönemde önemli birimlerden birisi olan Seçim ve Hukuk İşleri ise Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a emanet edildi.

Güçlü söylem

CHP MYK’da yeni dönemde parti sözcülüğünü Haluk Koç üstlenecek. Koç’un sorumlu olduğu kamu politikaları birimi iktidarın tüm uygulamalarını adım adım takip edecek. Koç’un haftalık toplantılar yapması da beklenirken, Koç’un yanı sıra Gürsel Tekin, Adnan Keskin, Bülent Tezcan ve Umut Oran, yeni dönemde iktidarın uygulamaları ve hükümet politikaları ile ilgili açıklamalarıyla gündeme gelecek diğer isimler olacak.

Alfabetik ayar

Kılıçdaroğlu, “Artık 2 numara yok” açıklamalarına uygun bir şekilde partisinin yeni MYK’sını duyurdu. 17 Ağustos’taki son MYK’sını yine basın açıklamasıyla duyuran Kılıçdaroğlu, partideki konumlarına göre birimleri sıralamıştı. Ancak CHP lideri dün yaptığı açıklamada örgütleri ilk sıraya almadan alfabetik olarak birimleri açıkladı. Kılıçdaroğlu, Kadın ve Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıklarını boş bırakırken, buna karşın 15 kişilik MYK’yı 18’e çıkardı.

Arabalar havuza

Kılıçdaroğlu dünkü atamaların ardından “CHP 02” ve “CHP 03” plakalı makam arabalarını da diğer CHP plakalı araçlar gibi havuza çekti. Örgütlere tahsisli 02 numaralı plaka ve mali işlere tahsisli 03 numaralı plakalar bundan sonra partide kimin ihtiyacı varsa ona tahsis edilecek.

CHP’nin yeni MYK’sı ilk toplantısını bugün yapacak. Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı isimler saat 14.00’te Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.


İşte Kılıçdaroğlu’nun A takımı

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı yeni MYK’sı şöyle:

AR-GE Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu - Sencer Ayata

Bilgi ve İletişim Teknolojileri - Emrehan Halıcı

Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmeler - Faruk Loğoğlu

Doğa Hakları ve Sosyal Politikalar- Şafak Pavey

Ekonomi Politikaları - Faik Öztrak

Halkla İlişkiler - Gülseren Onanç

İdari ve Mali İşler - Umut Oran

İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler - Gürsel Tekin

İnsan Hakları - Sezgin Tanrıkulu

İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları - Yakup Akkaya

İşveren Sendikaları ve Meslek Kuruluşları (TİSK, TOBB, TÜSİAD, TESK) - Erdoğan Toprak

Kamu Politikaları ve Parti Sözcüsü - Haluk Koç

Parti İçi Eğitim- Perihan Sarı

Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri - Adnan Keskin

Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşları (TMMOB, TTB, TBB, ÇYDD )- Nihat Matkap

Seçim ve Hukuk İşleri - Bülent Tezcan

Yerel Yönetimler - Gökhan Günaydın

Genel Sekreterlik - Bihlun Tamaylıgil

TEKİN: ÇOK İYİ BİR TAKIM

Merkez Yönetim Kurulu’nda İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Gürsel Tekin, MYK’ya ilişkin, “Çok iyi bir takım. Umut ediyorum ki bu takım, Türkiye’de bugün yaşadığımız gerek iç gerek dış politikadaki sıkıntıların üstesinden gelebilecek, içe dönük değil dışa dönük mücadele içinde olacaktır” dedi.

Haberin Devamı