Gazete Vatan Logo

İşte ‘Bücür’ü yakanlar

Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin ‘El Chapo’ (Bücür) Guzman’ın, ABD’li aktör Sean Penn’e verdiği gizli röportaj sayesinde yakalandığı ortaya çıktı.

İşte ‘Bücür’ü yakanlar

El Chapo yani ‘Bücür’ Meksika’nın uyuşturucu Kralı. Gerçek adı Joaquin Guzman. Yakalanmasının ardından, popüler kültür dergisi ‘Rolling Stone’ geçtiğimiz gün, ünlü uyuşturucu baronunun Penn ile yaptığı röportajı yayımladı. Dergide Sean Penn imzasıyla yayımlanan makalede, Guzman’ın güveninin kazanılması için aylarca süren gizli temaslar yapıldığı, bunun neticesinde de ikilinin yedi saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Guzman, röportajında “Aileme çok düşkünüm, annem ile muhteşem bir ilişkim var” ifadelerini kullandı. Guzman, hiçbir zaman kendisinin olay çıkartmadığını ancak bir sorun varsa kendisini savunduğunu kaydetti.

İngilizce bilmeyen Guzman ile İspanyolca konuşamayan Penn’in röportajının çevirmenlğini ünlü aktris Kate Del Castillo yaptı.

Uyuşturucu kullanmıyor

Guzman röportajda 20 yıldır da uyuşturucu kullanmadığını vurguladı. Sean Penn ise “Meksika’nın iki başkanı var, ben birincisiyle görüştüm” dedi. Guzman-Penn görüşmesine, Meksika’nın en ünlü aktrislerinden biri olan Kate Del Castillo’nun aracı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Castillo, ülkemizde de yayınlanan pembe dizi ‘La Reina Del Sur’da (Güney Kraliçesi) uyuşturucu baronesini oynamıştı.