Gazete Vatan Logo

İşte Başbakan'ın elindeki o kayıt

Paralel yapı iddiasıyla başlatılan soruşturmada yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunan 75 polis ile yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca için İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, akşam saatlerinde “tahliye” kararı verdi. Tahliye kararını uygulamaya koymayan nöbetçi savcılığın yardımına 10. Sulh Ceza Hakimliği koştu. Hakimlik tahliye kararını “veren mahkemenin yetkisi yok” diye iptal etti. Ekran başında vatandaşların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen bu olayı Hükümet “Terör saldırısı, yargıya darbe” diye isimlendirirken, Gülen cemaati ise “hukuksuzluk, yargıya müdahale” olarak değerlendirdi.

DAVUTOĞLU: ELİMİZDE KAYITLAR VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘paralel yapı’ iddiasıyla başlatılan soruşturması kapsamında tutuklu bulunan şahısların serbest bırakılma kararına sert tepki göstererek, “Yetkili olmayan bir mahkeme tahliye kararı aldı. Bir hafta önce Pensilvanya’dan bir talimat aldılar. Kayıtları var bizde. Hapisten çıkartılsın gibi bir talimat” dedi.

Davutoğlu’nun bu açıklamasının ardından gözler “o konuşmaya” çevrildi. Söz konusu kayıdın Fethullah Gülen’in cemaatine yönelik “sohbet” adı altında yaptığı açıklamalarda olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Paralel Örgüt davasından tutuklu bulunanların tahliye edilmesi girişiminin Fethullah Gülen tarafından işaret edildiği iddia edildi. Söz konusu konuşmada Gülen’in “Onları en çabuk zamanda çok rahatlıkla salıver Allah’ım” dediği gözleniyor.

Cumartesi akşamı gelen tahliye kararı sonrası Gülen cemaati mensuplarının “Hocamızın duası kabul oldu” şeklinde twitler atması da söz konusu iddiaları güçlendirdi.