Gazete Vatan Logo

İşte an be an yaşananlar

Paris’te eşzamanlı 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı gerçekleşti. Makineli tüfekli saldırganların Suriye ile ilgili sloganlar attığı belirtildi. Saldırılardan sonra Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi. Sınırların kapatıldığı açıklandı. Fransız polisi saldırıda ölenlerin sayısını 127 olarak açıklanırken 99'u ağır 250 yaralı var.

İşte an be an yaşananlar

Bu sabah saatlerinde Elysée Sarayı'nda düzenlenen olağanüstü güvenlik toplantısı sonrasında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande: "Bu saldırı savunduğumuz değerlere karşı IŞİD tarafından düzenlenmiş bir savaş hareketidir."

Hollande: "Savaşla karşı karşıya kalan bir ülke gerekli kararları almalıdır. Fransa, IŞİD barbarlarına karşı acımasız olacaktır."

"Savunduğumuz değerler, insanlık değerleridir" diye konuşan Hollande, Fransa'nın sorumluluk alacağının altını çizdi.

Hollande, Fransa'da 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

1- Bataclan: 82 ölü

Birden fazla yüzü kapalı silahlı saldırgan konser salonuna "Allahü Ekber" diye bağırarak girdi ve ateş açtı. Amerikan müzik grubu Eagles of Death Metal konserinin düzenlendiği yapılan yerde onlarca kişi rehine alındı. 3 saat sonunda polis operasyon düzenledi. En az 82 kişi hayatını kaybetti.

2- Stade de France: 4 ölü

Türkiye saati ile 22:20'de Paris'te Stade de France'da eş zamanlı 2 saldırı gerçekleşti. O sırada Fransa - Almanya maçını izleyen Cumhurbaşkanı François Hollande stattan çıkarıldı. İntihar saldırısı düzenleyen 3 kişinin dışında 1 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

3- Charonne Caddesi: 19 ölü

Paris'in doğusunda kalan Charonne Caddesi'nde savaş alanını andıran bir olayda 19 kişi hayatını kaybetti. Bir tanık olay yerinde 2-3 dakika boyunca aralıksız ateş edildiğini, yerde kanlar içinde yatan cesetler olduğunu bildirdi. Saldırı bir kafe ile bir Japon restoranını hedef aldı.

4- Alibert Caddesi: En az 12 ölü
Charonne Caddesi'nin kuzeyinde kalan olay yerinde Le Petit Cambodge restoranının terasında oturanlara bombalı saldırı düzenlendi. Şu ana kadar en az 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
5- Fontaine au roi Caddesi: En az 5 ölü
Bataclan konser salonunun birkaç yüz metre ilersinde yaşanan olayda La Casa Nostra isimli bir pizzacıya otomatik silahlarla birden fazla kişi tarafından ateş açıldı. En az 5 kişi hayatını kaybetti.
6- Voltaire Bulvarı: 1 ölü
Bataclan konser salonunun yakınında bulunan Voltaire Bulvarı'nda bir saldırı gerçekleşti. Olay yerinde sadece intihar saldırısı düzenleyen kişi öldü.

Haberin Devamı