Gazete Vatan Logo

İşte ABD'yi kana bulayan o saldırgan!

ABD'de bir gazete binasını basıp 5 gazeteciyi öldüren saldırganın kimliği 38 yaşındaki Jarrod Ramos olarak açıklandı.

İşte ABD'yi kana bulayan o saldırgan!

ABD'nin Maryland eyaletinde yerel bir gazeteye düzenlenen silahlı saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Maryland eyaletinde gazete binasını basıp beş gazeteciyi öldüren saldırganın kimliği belli oldu. Haber merkezine sis bombası atıp içeridekilere ateş atan saldırganın adı, Jarrod W. Ramos olarak açıklandı. 38 yaşındaki beyaz saldırganın Twitter hesabından gazetenin muhabiri Eric Thomas Hartley'i cehennemle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Jarrod W. Ramos'un söz konusu tweetleri attığı yıl, 2015.

Bir başka kritik detay ise, Ramos'un 2013 yılında gazetenin bir muhabirine hakaret davası açması.

Gazete, saldırganın bir kadını Facebook'ta izlediğini ve araştırdığını haberleştirmişti. Amerikan basını, Ramos'un açtığı davayı kaybettiğini duyurdu.

Polis kaynakları, Ramos'un parmak uçlarına bilerek zarar verdiğini ve bu sayede dedektiflerin parmak izine ulaşmasını engellemeye çalıştığını bildirdi.

Saldırı sırasında ofiste bulunan stajyer Anthony Messenger, Twitter'da saat 14.43'te "Ateş açılıyor, lütfen bize yardım edin" mesajını paylaştı. Muhabirlerden Phil Davis ise, saldırı sırasında "Masanızın altında beklerken bir sürü insanın vurulduğunu ve saldırganın silahını yeniden doldurduğunu duymaktan daha korkutucu bir şey yok" tweetini attı.

Haberin Devamı

Saldırıya uğrayan Capital Gazette, bugün manşetinde hayatını kaybeden çalışanlarının fotoğraflarını yayınladı. Gazetenin manşeti "The Capital'de beş kişi vuruldu" oldu. Yaşamını yitirenlerin isimleri, Wendi Winters, Rebecca Smith, John McNamara, Gerald Fischman ve Rob Hiaasen.

CNN Internatinoal, Maryland eyaletinin idari merkezi Annapolis'te çıkan gazetede öldürülenler arasında yazarlar, editörler ve bir çalışanın olduğunu aktardı. CNN ayrıca, polis ekiplerinin saldırganın evini didik didik aradığını izleyicilerine duyurdu.

Polisler Ramos'un sosyal medya hesapları ve bilgisayarını da inceliyor. Yerel polis, gazeteye saldırının planlı ve hazırlıklı olduğunu açıkladı. ABD'de 20 Ocak 2016'da Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasıyla, medya ve Washington arasında savaş başladı. Trump, özellikle Rusya soruşturması hakkında yapılan haberler için sıklıkla 'sahte haber medyası' suçlamasını yöneltiyor. ABD liderinin sözleriyle birlikte medya kuruluşları aylardır sözlü veya internet üzerinden tehditler alıyordu. Annapolis'teki saldırının ardından New York polisi kentteki tüm medya kuruluşları çevresinde güvenliği arttırdı.

Haberin Devamı