Gazete Vatan Logo

İşte ABD'li heyeti ikna eden iki dosya

ABD'li heyet FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için İstanbul ve Ankara cumhuriyet başsavcılıklarının iddianamelerini yeterli buldu

İşte ABD'li heyeti ikna eden iki dosya

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'den gelen heyetle 17 saat görüşme yapıldı. O görüşmelerde Türkiye'nin elindeki tüm belgeler sunuldu. ABD'li heyet iki dosya için "İade için yeterli" yorumu yaptı.

17 SAATLİK MARATON

FETÖ elebaşının iadesi için iki gün boyunca ABD'den Ankara'ya gelen dört kişilik heyetle Adalet Bakanlığı ve Dışişleri yetkilileri iki gün boyunca 17 saat görüştü. Fetullah Gülen'in terör örgütü lideri olduğuna dair kanıt isteyen ABD'ye belgeler sunuldu. Sadece 15 Temmuz değil, 15 Temmuz öncesi de anlatıldı.

SADECE O İKİ DOSYA BİLE YETERLİ

Edinilen bilgilere göre görüşmeler son derece olumlu geçti. ABD'li heyet özellikle iki dosya üzerinde durdu.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı çatı iddianamesi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki tahşiye kumpas iddianamelerinin çok önemli olduğuna dikkat çekildi. Sadece bu iki dosyanın bile iade için yeterli olabileceği değerlendirmesi yapıldı.

BİR SONRAKİ ADIM TÜRK HEYETİNİN ZİYARETİ

ABD'li heyet şimdi bu bilgi ve belgeleri ABD'deki Adalet Bakanlığı'na aktaracak. Ardından Türkiye'den teknik düzeyde heyetin de ABD'ye gitmesi planlanıyor. Bir sonraki adım ise bakanların ziyaretleri. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yapacakları görüşmelerde ABD'lilere birinci ağızdan FETÖ'yü anlatacaklar.

Haberin Devamı