Gazete Vatan Logo

İşte 3. havalimanının açılış tarihi!

Yapımı tartışılan üçüncü havalimanının bugün temel atma töreni gerçekleşiyor. Başbakan Erdoğan 3. havalimanı projesinin temel atma törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın havalimanının ismini açıklaması bekleniyordu ancak söylemedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Sevgili İstanbullular, çok değerli katılımcılar, ülkemiz adına geleceğimiz adına, tarihe şahitlik ettiğimiz bu anda sizleri sevgi ile saygı ile selamlıyorum. Bugün sadece İstanbul değil Türkiye tarihi bir anı yaşıyor. Dünyanın en büyük havalimanı burada yükselmeye başlıyor.
Şahsen bu tarihi ana tanıklık etmenin bahtiyarlık içindeyim. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne kadar nice büyük projelere tanıklık etti. Ancak bugün temelini attığımız bu proje çok farklı bir öneme sahip. Bu proje Cumhuriyet tarihimiz en büyük projelerinden olma özelliğe sahip.

Bu ülkeye, bu millete bu yakışır. Buraya büyük bir şehir inşaa ediyoruz. Havaalnı hizmete girdiğinde 120 bin kişi burada istihdam edecek. Bir şehirde olması gereken ne varsa bu şehirde hepsi bulunacak. Kamu kaynaklarını kullanmadığımız gibi kamuya çok önemli kaynakta kazandırmış oluyoruz. 77 milyonun her bir ferdinin gurur duymasını istiyorum.

6 bağımsız pisti ile 500 uçak kapasitesiyle 70 bin araçlık otoparkıyla özellikle de yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle yine bu havalimanı dünyanın ne büyüğü olacak. Bu millete bu yakışır, bu ülkeye bu yakışır. Sadece havalimanı değil adeta şehir inşa ediyoruz.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Bir şehirde olması gereken ne varsa bu havalimanında bunları hepsi olacak. Çevreci, engelsiz ve yeşil bir havalimanı olarak inşa edilecek, hizmet verecek. Sadece büyüklüğüyle değil yeşiliyle sosyal alt yapısıyla dünyanın en modern havalimanın Türkiye’ye inşallah dünyaya kazandırmış olacağız. Doğu ile Batı Kuzey ile Güney arasında çok önemli bir merkez haline gelecek. Türkiye’nin ticareti daha da canlanacak ekonomisi daha da büyüyecek. Kamu kaynaklarıyla değil özel sektörümüzün kaynaklarıyla yap işlet devret modeliyle inşa edilecek.

BAZI GEZİZEKALILAR TÜREDİ

B yatırımın bugün burada temelini atarken 77 milyonun her bir ferdinin gurur duymasını özellikle arzuluyorum. Burada yapılan yatırım gelirken gördünüz. Çevrede gördüğünün iş makineleri 5’te 1’i. İş makineleri gemilerle geliyor. Biliyorsunuz geçen yılın mayıs ayında bazı Gezi zekalılar türedi. Bu Gezi zekalılar bu havalimanın hazmedemediler. Çünkü onları böyle devasa bir havalimanın yapılmasını tahalül etmesi mümkün değildi.

SİZİN BU BİRLİĞİNİZ BİRİLERİNİ ÇILDIRTIYOR

Onlar Türkiye’yi hala 12 yıl önceki gibi görmek istiyorlar. Biz dünyada Türkiye’nin marka olduğu günlere dönmek istiyoruz. Anlıyorsunuz değil mi? O günler geri gelecek. Sene 2023. Çok çalışacağız ve bunu da başaracağız. 2017’de bu havalimanının ilk etabını inşallah açıyoruz. Türkiye dünyanın en büyük havalimanını inşa edebilen seviyeye ulaştı. İnşa ettiğimiz okullar, bölünmüş yol… Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizin bu birliğiniz birilerini çıldırtıyor.

VATAN HAİNLERİ, VİCDANSIZLAR

600 bin konut 12 senede oldu. Barajlar, tüneller öyle. Marmaray'ın önünü kesmek istediler. 4 yıl geri adım attırmak istediler ama durmadık. Hızlı tren… Bu vatan hainleri, bu vicdansızlar bunları kablolarını kestiler. Unutmayın hırsızın mumu da yatsıya kadar yanar. Yakın çevreden Yavuz Sultan Selim Köprüsü de geçecek. 5 bin kişi orada çalışıyor. Daha bizim işimiz var işimiz. Biz bu ülkeye, millete aşığız.

3. Köprü’nün üzerinden bir de raylı sistem. Oradan da bir tren geçiyor. Marmaray’ın güneyinde lastikli sistem yani otomobiller için tüp geçit… İnşaatlar devam ediyor, kuleler bitmek üzere… Bu büyük proje, tüm projelerimizi taçlandıran bu proje Türkiye’nin artık nerelere ulaştığını gösteriyor. Onun için 77 milyon vatandaşlarımın bu sevinci hep birlikte paylaşmalarını özellikle istiyorum.

İSTİKLALİMİZDEN TAVİZ VERMEDİK

Bundan 99 yıl önce Çanakkale’de düşmana karşı varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Dedelerimiz canlarını ortaya koydular ve zafer kazandılar. Kurtuluş Savaşı ile bitmiş ve yorulmuş bir millet yeniden ayakları üzerinde yükseldi ve bağımsızlığı için neleri yapabileceğini gösterdi. Askerimizin ayağında çarık yoktu. Silahımız yoktu. Bir kaç hat tren yolumuz ve biraz da asfalt yolumuz vardı. Santrallerimiz, fabrikalarımız yoktu ama vatanımıza, toprağımıza aşkımız vardı, En önemlisi göğsümüzde imanımız vardı.

Yanmış yıkılmış topraklar üzerine cumhuriyeti inşa ettik. Çok çalıştık, çok badireler atlattık. Zor zamanlarda ümidimizi kaybetmedik. Şu kardeşliğimizi örseletmedik. İstiklalimizden taviz vermedik. Aç da kalsak yoksul da olsak gururumuzu incitmedik.

Açılış için gün aldık sözünü aldık 29 Ekim 2017. Şahit misiniz, hazır mısınız?



Haberin Devamı