Gazete Vatan Logo

İşte 2017 model Hyundai i30

İşte 2017 model Hyundai i30

Cenevre Otomobil Fuarı otomobil teknolojileri için birçok yeniliğe adım atılan etkinliklerden biri oldu. Birçok özel seri lük aracın tanıtıldığı fuarda binek aile arabaları ise özel ilgi topladı. Araç teknolojilerinin yeni neslinin tanıtıldığı etkinlikler sonrasında da duyurulan araçlar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bu araçlar içerisinde en çok tercih edilen serilerin birinin yenilenmiş yüzü olan Hyundai i30 2017 modeli de tüm özellikleri ile beraber resmi olarak duyuruldu. Orta sınıf binek araç serileri içerisinde en çok tercih edileceği düşünülen araçlardan biri olan 2017 Model Hyundai i30 nasıl bir araba daya yakından ele alalım.

2017 Model Hyundai i30 Tasarımı Değişti

Öncelikle aracın yeni tasarımını ele almak gerekiyor. Geçen seneki modele göre çok daha agresif hatlara sahip olan bir model olarak karşımıza çıkan 2017 Model Hyundai i30 serisinde yenilenen LED gündüz farları, daha derinleştirilmiş olan ızgaralar ve çok daha genişletilmiş derin çizgilerle beraber gelen aracın en büyük değişikliği ise iç kısımda karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

İç kısımda özellikle sürücü bölümünde yer alan farklılıklarla dikkat çekecek olan seri çok daha gelişmiş bir gösterge düzenine çok daha başarılı konsol yapısına sahip olması ile dikkat çekiyor.

2017 Model Hyundai i30 Teknik Detaylar
Tasarım detaylarından sonra aracın motor yapısı ve performansı konusunda bilgiler verelim. Orta segment binek araçlarından biri olması nedeniyle çok daha fazla motor seçeneği sunuyor. 3 Farklı motor seçeneği ile beraber gelen aracın 2 motor seçeneğinde benzinli bir diğer motor seçeneğinde ise dizel yakıt teknolojisine yer verilmiş. Performans değerleri ve yakıt tüketim değerleri değişen 3 farklı model seçeneğine daha detaylı olarak bakalım. Bakalım 2017 Model Hyundai i30 farklı neler sunuyor?
Serinin ilk motor seçeneği 1,4 litrelik benzinli T-GDI motor seçeneği. Biraz daha düşük motor hacimli olmasına rağmen yüksek beygir miktarı ile dikkat çeken bu motor serisinde 140 beygirlik motor gücü sunulmakta. 6.000 devirli 140 beygir motorun tor değeri ise yine oldukça başarılı düzeyde.
242 Nm tork üreten aracın mini boyutlarını düşünecek olursak serinin performans değerleri de oldukça tatmin edici yorumunu yapabiliriz. Şanzıman kısmında da iki farklı seçeneği bulunan araçların 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik seçenekleri dikkat çekmekte. Otomatik vites teknolojisinde DCT teknolojisine yer veren araçların bu teknoloji sayesinde otomatik araçlarında markanın %10 oranında yakıt tasarrufu sağladığını da söylemek gerekiyor.
Bir diğer motor seçeneği ise 1,0 T-GDI benzinli motor. Turbo şarj özelliği bulunan bu motorda sadece 3 silindir yer alıyor. Fakat ilginç bir şekilde hem motor hacmi küçük olmasına hem de 3 silindirli bir seri olmasına karşın bu motor serisinde 120 beygir gibi binek araçlarında yer alan ideal bir değer sunuluyor. Yakıt teknolojisi konusunda epey ayrıcalıklar sağlayan motorun 171 Nm tork ürettiği de açıklanan bir diğer değer. Sadece 6 ileri şanzıman desteği bulunan aracın yakıt tasarrufu için tercih edilebileceği de belirtiliyor.
Son olarak sunulan bir diğer motor seçeneği ise dizel motor. Motor hacmi olarak diğer serilerden yüksek 1.6 litrelik hacme sahip olan paketin motor hacmine karşı beygir seviyesi ise biraz düşük. Turbo motor serisine sahip olan bu paket serisinde 136 beygirlik güç sunuluyor. Yine 1,4 litrelik benzinli motor seçeneğinde olduğu gibi hem otomatik hem de manuel seçenekleri bulunan aracın DCT teknolojisine de sahip olduğunu da ekleyelim.
2017 Model Hyundai i30 Araç İçi Teknolojileri
Motor seçenekleri ile kullanıcılara geniş bir ürün yelpazesi sunan 2017 Model Hyundai i30 otomobilin iç teknolojisi de oldukça tatmin edici. İçin kısımda özelleştirilebilir tasarımlara sahip olan aracın multimedya ekranı tam orta konsola konumlandırılmış durumda.
Multimedya ekranının hemen alt kısmında dijital klima ekranıyla beraber gelen aracın 8 ve 5 inç olmak üzere iki farklı multimedya ekran sistemi bulunmakta. Aracın paket seçeneklerine göre ekran boyutları değişmekte. Multimedya sisteminde ise Android Auto teknolojisi ve 2017 Model Hyundai i30 serisinin tercih edilmesi konusunda en büyük etken olması beklenen Apple Car play desteği de iç teknoloji kısmında dikkat çeken detaylar arasında.
Ekstra 2017 Model Hyundai i30 Teknolojileri
Araç içi ve motor teknolojileri konusunda bekleneni ortaya koyan serisinin içerisinde birçok ekstra sürüş teknolojisi de yer almakta. Acil fren destek sistemleri, akıllı ayarlanabilir hız sabitleyici, aktif şerit takip, kör nokta uyarı sistemleri, sürücü yorgunluk tespit edici sistem sürüş takip istatistikleri gibi birçok teknoloji de 2017 Model Hyundai i30 modeli içerisinde mevcut. Bugün itibariyle ilk defa ortaya çıkmış olan araçların paket seçeneklerinin nasıl değişeceği ise net değil.
2017 Model Hyundai i30 Çıkış Tarihi ve Fiyatı
Tam olarak Paris Otomobil Fuarı'nda tüm paket seçenekleri ile ortaya çıkması beklenen araçların kalan özellik detayları da bu şekilde belli olacak. Üretimine 2017 yılı içerisinde geçileceği belirtilen araçların fiyatı ve net çıkış tarihi konusunda verilmiş bir bilgi ise bulunmamakta.

Haberin Devamı