Gazete Vatan Logo

İstasyon İstanbul

İstanbul Bilgi Üniversitesi radyosunda geçtiğimiz dönemden bu yana trip-hop rüzgârları esiyor

Massive Attack, Blond Redhead, Radiohead, Hayko Cepkin, Gökhan Kırdar, Cem Adrian, Portishead, Erkin Gören, Gotye, Hooverphonic, Pj Harvey, Moby, Tricky ve dünyada trip-hop müziğinin yerli/yabancı, kral ve kraliçelerinin eserlerinin yayımlandığı bir radyo programı İSTASYON İstanbul. Programın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Harun Vedat ŞAHNACI, Bilgi Üniversitesi 3. Sınıf Medya ve İletişim Sistemleri öğrencisi. Trip-hop müziğini tanıtan, yayan ve dinleyicilere eşsiz saatler sunan İSTASYON İstanbul, Türkiye’de ve İstanbul’da trip-hop müziği yapan ilk online radyo olma özelliğine de sahip.
Trip-hop’ın dünyada ortaya çıkışı 90’lı yılların başına dayanıyor. Elektronik müziğin doğmasıyla ritimleri daha sert ve daha downtempo olmasıyla ün kazanıyor trip-hop. Dünyada trip-hop’ın yaratıcılarından olan Smith & Mighty, Massive Attack, Radiohead gibi ünlü grupların eserlerini İSTASYON İstanbul dinleyicileriyle paylaşılıyor. Anlaşılan o ki trip-hop daha çok büyüyecek ve dinleyicileri içine alarak yolunda yürümeye devam ediyor.

İSTASYON İstanbul programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi radyosu olan Radyo Vesaire’nin internet istesi üzerinden online radyo olarak her Salı 18:00- 21:00 saatleri arasında dinleyicilerine harika dakikalar yaratmaya devam edecek.

Programın akışında güncel konularla ilgili yapılan sohbetler de var tabii ki. Serdar Kaan ÇAPKAN’ın ve Harun Vedat ŞAHNACI’nın konulara sempatik yaklaşımlarıyla hem eğlenirken, bir yandan da trip-hop müziği ile dinlenebiliyorsunuz. Aynı zamanda yeni dönemde online partiler düzenlemeyi düşünüyor İSTASYON İstanbul. Evinizde arkadaşlarınızlayken veya yalnızken, eğlenirken bir yandan İSTASYON İstanbul’daki eşsiz trip-hop parçalarıyla eğlencenize renk katabileceksiniz.

Programın ve genel olarak radyoculuğun tek eksiği olarak yaygınlaştırılamamasını ve gençlerin önünün bu konuda daha çok açılması gerektiğini söyleyen Harun Vedat ŞAHNACI, “İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde kurulan online bir radyoyuz. Dinleyici kitlemiz her geçen zamanda giderek artıyor ve belki de geleceğin radyocuları burada yetişecek. Aynı zamanda İSTASYON İstanbul trip-hop’ı gitgide dinleyicilerine daha fazla sevdiriyor. Şarkı arşivlerimizin bile sık sık bizden istendiğini bile gördük. Dinleyicilerimizle aramız çok iyi bu bakımdan. Aynı zamanda İletişim Fakültesi akademisyenlerinden başta Ariana Ferentinou olmak üzere, Aslı Tunç, Halil Nalçaoğlu gibi fakültenin önemli isimlerinden yeterince destek alıyor ve deneyimlerinden faydalanıyoruz ancak artık ihtiyacımız olan şey sadece radyonun biraz daha duyurulması ve dinleyici sayımızı arttırmak. Çünkü inanın İSTASYON İstanbul programı gibi daha birçok iyi program var.” dedi.



Program canlı yayın esnasında facebook ve twitter gibi sosyal medya alanlarından da takip edilebilir, yorum yapılabilir ya da parça istenebilir. Program esnasında dinleyicilerle radyonun bağını koparmak hiç istemediklerini dile getiren ŞAHNACI, “bu radyoyu sadece Serdar ve ben yapmıyoruz, yayın esnasında dinleyicilerle birlikte de paylaşımlarımız sık sık oluyor.” diyerek de ekledi.

İSTASYON İstanbul facebook adresi : http://www.facebook.com/istasyonistanbul

İSTASYON İstanbul twitter adresi:
http://twitter.com/istasyonist

İSTASYON İstanbul’u dinlemek için tıklayın: http://radyovesaire.bilgimedya.org

İSTASYON İstanbul'a twitter'dan ulaşmak için: http://twitter.com/#!/Radyo_Vesaire

Haberin Devamı