Gazete Vatan Logo

İstanbulluya 22 Ağustos müjdesi!

Köprü bayram dönüşü hazır...

FSM Köprüsü’nde kapatılan şerit sayısı bayramın ikinci ve üçüncü günü ikiden üçe çıkacak. Ancak bayramdan sonra çalışma tamamen bitecek...

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki bakım ve onarım çalışmaları 18 Haziran’da başlatılmıştı. Çalışmalar nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluşmuş vatandaşlar saatlerce trafik çilesi çekmek zorunda kalmıştı.

Alınan bir kararla bayramın ikinci ve üçüncü günü olan 20-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak asfalt çalışmaları nedeniyle Edirne istikametinde 1 şerit daha trafiğe kapatılacak. 20 Ağustos Pazartesi günü saat 00:00’dan itibaren 3 şerit trafiğe kapalı olacak. Kalan 5 şerit ise trafiğin yoğun olduğu istikamette 3 şerit, diğer istikamette ise 2 şerit olacak şekilde trafiğe hizmet verecek.

Bakan: 22 Ağustos’ta bitiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise İzmir’de katıldığı iftarda müjdeyi verdi: ”22 Ağustos’ta yani bayram dönüşü, köprüdeki işler tamamen bitecek ve köprü tam kapasite hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Kadıköy metrosu 29 Ekim’e kadar yüzde 50 indirimli

Başbakan Erdoğan’ın da katılımıyla açılışı bugün yapılacak Kadıköy-Kartal metrosu 29 Ekim günü saat 24.00’e kadar yüzde 50 indirimli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen kararla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, ”Vatandaşlarımızın ücretli taşımacılığın başladığı günden, 29 Ekim günü saat 24.00’e kadar yüzde 50 indirimden faydalanması hususunda karar ürettik. Kadıköy-Kartal metrosu, şu ana kadar yapılmış Türkiye’nin en önemli yatırımlarından biri. Belediyenin kaynaklarıyla gerçekleştirilmiş çok önemli ve modern bir yatırım. Marmaray’la bütünleştiği zaman da inşallah müthiş bir gelişme olacak. İndirime ilişkin önergeyi de ’Metroya halkımız şölen havasında alışsın’ diye, Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve grubumuzla da görüşerek verdik” dedi.

Haberin Devamı