Gazete Vatan Logo

İstanbullular yaşadığı ilçeye karne verdi!

Temizlikte en iyi Başakşehir ulaşımda en iyi Zeytinburnu

İstanbul’un 39 ilçesinde yaşayanlara “yerel hizmetlerden memnun musunuz?” diye soruldu. Başakşehir halktan en yüksek notu aldı. İkinci sırada Zeytinburnu ve Bahçelievler var.

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi’nin ilk sonuçları açıklandı. Yerel düzeyde karşılaşılan kamusal hizmetlerin vatandaşlar tarafından değerlendirilmesini amaçlayan araştırmada, 7 Kasım - 1 Aralık arasında İstanbul’da 39 ilçede 4 bin kişi ile yüz yüze anket yapıldı; 70’i aşkın hizmet alanında vatandaşların duydukları memnuniyet düzeyi 10 üzerinden derecelendirildi. Buna göre Başakşehir sıralamada 1’nci oldu.

Sorular 10 başlıkta toplandı

İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat ŞEKER koordinatörlüğünde yürütülen projede, Prof. Dr. Figen Altuğ, Yrd. Doç. Dr. Filiz Baloğlu, Yrd. Doç. Dr. Sema Ulutürk Akman ve Hakan Bektaş ile Yrd. Doç. Dr. Bilal Şinik araştırmacı olarak yer aldı. Yerel düzeyde karşılaşılan tüm kamusal hizmetlerden duyulan memnuniyetin ölçüldüğü araştırmanın ilk sonuçları 10 ana başlık altında çarpıcı sonuçlar içeriyor. İstanbul Vatandaş Karnesi’nde 10 ana başlık düzeyinde alınan notların ortalamasına göre Başakşehir 10 üzerinden 7,17 puan ile ilk sırada yer aldı. Başakşehir’i Zeytinburnu ve Bahçelievler izledi. Araştırmanın ana başlıklarından toplu taşıma hizmetleri alanında sırasıyla Zeytinburnu, Fatih ve Kağıthane gelirken, elektrik ve aydınlatma hizmetlerinde Üsküdar, Ataşehir ve Zeytinburnu öne çıktı. Elektirik kesintisinin en az yaşandığı ilçe Üsküdar oldu. Su ve kanalizasyon hizmetlerinde, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler; yol ve kaldırım hizmetlerinde Başakşehir, Zeytinburnu, G.O.Paşa; temizlik hizmetlerinde Başakşehir, Ataşehir, Küçükçekmece; park-bahçe yeşil alan hizmetlerinde Başakşehir, Zeytinburnu, Küçükçekmece; eğitimde Fatih, Zeytinburnu, Kağıthane; sağlıkta Kartal, Bahçelievler, G.O.Paşa; emniyette Şile, Başakşehir, Adalar ve iyi yönetişimde ise Esenler, Zeytinburnu ve G.O.Paşa en yüksek puanı aldı.

Başakşehir yeşil alanda da birinci

“İstanbul Vatandaş Karnesi” projesinde yer alan diğer sonuçlara göre toplu taşıma hizmetlerinde 6.83 puanla Zeytinburnu, elektirik kesintisi, voltaj düşüklüğü yaşanmaması konusunda 8.21 puanla Üsküdar, su kesintisinin yaşanmaması başlığında 7.76 puanla Ümraniye, kaldırımların yeterince genişliği, çöp konteynırlarının yeterince temizliği, park-bahçe ve yeşil alan hizmetleri konusunda 7.31 puanla Başakşehir birinci olurken , eğitim hizmetlerinde 7.26 puanla Fatih birinci sıraya oturdu. Yeterli sayıda sağlık ocağı, hastaneye sahip ise 7.66 puanla Kartal oldu, Şile ise polisin olaylara hızı ve yeterliliği hususunda 7.50 puanla ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı