Gazete Vatan Logo

İstanbullu İzmir’e, Ankaralı İstanbul’a

Başka bir şehre taşınan İstanbullular’ın yüzde 12’si İzmir’i tercih ediyor. Ankaralılar’ın tercihi yüzde 16 ile İstanbul olurken, İzmirliler de yüzde 15’le en fazla İstanbul’a taşınıyor

İstanbullu İzmir’e, Ankaralı İstanbul’a

Yaz ayları taşınma işlerinin de en hareketli dönemlerinden birisi olurken verilere göre Türkiye’de taşınmanın en yoğun olduğu il İstanbul olarak öne çıkıyor.

Hizmet platformu Armut’un evden eve nakliye alanında özelleşmiş girişimi ‘Rahat Taşın’ın verilerine göre İstanbul’dan başka bir şehre taşınanların yüzde 12’si İzmir’i tercih ediyor. Şehir değiştirenlerin yüzde 8’i Ankara’ya, yine yüzde 8’i de Muğla’ya taşınıyor.

Ankara’nın taşınma verileri analiz edildiğinde şehir değiştirerek taşınanların yüzde 16’sı İstanbul’u, yüzde 9’u İzmir’i, yüzde 5’i Balıkesir ve yüzde 4’ü Antalya’ya taşınıyor. İzmirliler’in taşınma konusundaki ilk tercihi yüzde 15’lik bir oranla İstanbul olurken yüzde 7’si Ankara’yı tercih ediyor. Yüzde 5’lik bir kısım da Bursa’ya taşınıyor.

Kıta değişmiyor

İstanbul içerisindeki taşınma hareketliliğinin yüzde 60’ı Avrupa yakasında olduğu gözlenirken İstanbullular’ın yalnızca yüzde 16’sı yaka değiştirmeyi tercih ediyor. Taşınanların büyük çoğunluğu kendi yakasında ikamet etmeye devam ediyor. En çok taşınan ilçeler Kadıköy, Kağıthane ve Güngören olarak ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Maliyet % 15 arttı

Rahat Taşın’ın verilerine göre büyük şehirlerdeki şehir içi taşınmaların fiyatları Temmuz ayı ile birlikte yüzde 15 yükseldi. Fiyat artışında yüzde 20 ile başı çeken İzmir’i, yüzde 16 ile İstanbul ve yüzde 4 ile Ankara izledi.

2+1 evler zirvede

Son bir yıl içerisinde taşınanların yüzde 40’ı 2+1 ev için nakliye hizmeti kullanırken yüzde 30’u 3+1 ev taşıdığı görüldü. Taşınmalar arasında geçen yıl yüzde 10 olan 1+1 evlerin payının yüzde 20’ye ulaştığı görülürken İstanbul’da 1+1 eve taşınmanın ortalama maliyeti 844 TL’yi buldu.