Gazete Vatan Logo

İstanbullu Disneyland kapılarını 'Gül'le açtı

Küçük Disneyland olarak adlandırılan İstanbul'un en büyük ve modern eğlence parkı Cevagir Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Açılışı yapan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Burası her türlü övgüye layık olmuş" dedi

Ünlü eğlence zinciri Disneyland'ın bir benzeri İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi'nde hizmete girdi. Dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi olan Cevahir'in içinde yer alan eğlence parkının açılışını ise Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül yaptı. Cevahir Alışveriş Merkezinde düzenlenen törende konuşan Gül, İstanbul'un bu tür merkezlerle daha da güzelleştiğini belirterek, "Açılışını televizyonlardan izlediğim iş merkezinin her türlü övgüye layık olduğunu gördüm" dedi.

Bu merkezlerin, Türkiye'nin nasıl modernleştiğini gösterdiğini dile getiren Gül, buraları gerçekleştirenlerin duyduğu kadar kendilerinin de gurur duyduğunu ifade etti. Bu eserleri gerçekleştirmenin kolay olmadığını vurgulayan Gül, şunları söyledi:

BÜYÜK CESARET İŞİ
"Ben de kabul ediyorum. Türkiye gibi bazen iş yapanın önüne engel çıkartıldığı, bazen iş yapanın kıskanıldığı, bazen ona çelme takıldığı bir ülkede böyle büyük eserleri ortaya çıkarmak gerçekten çok zor. Bunun için cesaret ister, azim ister. Ama sizler bunları sadece Türkiye'de değil, Türkiye dışında da başardınız. O bakımdan tüm İstanbullular adına sizlere teşekkür ediyorum. Yılmadan, azimle takip ederek, böyle güzel eserleri Türkiye'ye, İstanbul'a kazandırdınız."

ÇOK ETKİLEYİCİ
Alışveriş merkezinin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığını anımsatan Gül, kendisinin de buraya yeni bir renk katacak, "küçük bir Disneyland" diye nitelendirilen eğlence merkezinin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir de binanın temelini 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in attığını, açılışını Başbakan Erdoğan'ın gerçekleştirdiğini, eğlence merkezinin açılışını da Gül'ün yaptığını ifade etti. Gül ve beraberindekiler daha sonra oyun parkını gezdi.

Haberin Devamı