Gazete Vatan Logo

İstanbul yeni havalimanı 30 bin çalışanla yükseliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, İstanbul yeni havalimanı inşaatında çalışan sayısının 30 bine ulaştığını belirterek, “Havalimanı bitince istihdam 225 bine çıkacak” dedi

İstanbul yeni havalimanı 30 bin çalışanla yükseliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul yeni havalimanı inşaatında çalışan sayısının 30 bine ulaştığını belirterek, “Hedefimiz kısa süre içinde çalışan sayısını 35 bin seviyesine ulaştırmak. Havalimanı tamamlanınca doğrudan ve dolaylı istihdam sayısının ise 225 bine çıkacağını öngörüyoruz” dedi.

Havalimanı inşaatında çalışmaların en yoğun seviyeye ulaştığı yaz ayları için konulan 30 bin çalışan hedefine ulaşıldığını söyleyen Arslan, 29 Ekim 2018’de açılması planlanan havalimanı projesinin yüzde 57’sinin tamamlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Terminal binası çelik çatı işleri büyük ölçüde tamamlanırken, terminal ana blok cephe ve çatı kaplama işlerine de başlandı. Bagaj sistemi inşaatında yüzde 65’lik ilerleme katedildi. 300’ün üzerinde asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen bant ekipmanı sahaya getirilerek montajlarına başlandı. Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin kaba inşaat işleri tamamlanarak cephe ve çatı kaplama işlerine geçildi.”