Gazete Vatan Logo

İstanbul yağmura teslim!

İstanbul bu sabah yağışlı havaya teslim oldu. Saat 09:30 sıralarında başlayan yağmur yarım saat içinde tüm şehri etkisi altına aldı.

İstanbul yağmura teslim!

İstanbul'da bu sabah özellikle Mecidiyeköy ve çevresinde gökgürültülü sağanak yağış başladı. Yurt genelinde hava durumu şöyle;

METEOROLOJİ DÜN UYARMIŞTI: LOKAL SEL, SU BASKINI

Soğuk hava kütlesinin etkisiyle sıcaklıkların 4 ila 8 derece civarında düşerek mevsim normallerinin altında seyredeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani lokal sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ile kuvvetli rüzgarın neden olabileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edilmektedir. Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır.”