Gazete Vatan Logo

Son dakika... MİT'e FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

MİT Sinyal İstihbarat Dairesi bünyesinde görevli askerlere yönelik yürütülen soruşturmasında aktif görevde olan 15 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca İstanbul merkezli 17 ilde 'Bylock' kullandığı ve örgütün mali yapılanmasında bulunduğu belirtilen 69 kişinin yakalanması için polis harekete geçti. Peş peşe gelen gözaltı kararlarının sonuncusu Ankara'dan geldi. Başkentte eski 15 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Son dakika... MİT'e FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul ve Ankara'dan peş peşe FETÖ operasyonu haberleri geldi. Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İstanbul'da başlatılan iki ayrı soruşturma kapsamında 17 ilde düzenlenen operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 69 şüpheliden 27'si yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen 43 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen başka bir soruşturmada ise terör örgütünün mali yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Bunun üzerine çalışma başlatan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 17 ilde gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda 19'u ByLock kullanıcısı, 8'i mali yapılanma üyesi olmak üzere 27 şüpheliyi gözaltına aldı.

Haklarında gözaltı kararı verilen 42 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

MİT'TE GÖREVLİ 15 ASTSUBAYA GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Milli İstihbarat Başkanlığı (MİT) Sinyal İstihbarat Dairesi bünyesinde görevlendirilen askerlerden önceki tarihlerde yapılan operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların ifade ve teşhisleri ile FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 15 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin hepsinin aktif görevde olduğu öğrenilirken gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 6 ilde devam ediyor. Gözaltı kararı çıkan 15 astsubaydan 14'ü yakalandı.

15 ESKİ ÖĞRETMENE GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında, MEB'de görevliyken KHK ile ihraç edilen ve ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen 15 eski öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.