Gazete Vatan Logo

İstanbul ve Ankara için kar uyarısı! (Kar ne zaman yağacak?)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden haftalık hava tahmini raporunu paylaştı. Marmara Bölgesi'nde başta İstanbul olmak üzere yağışların kuvvetli rüzgar ile birleşerek hissedilen sıcaklığı oldukça düşürmesi bekleniyor. Meteoroloji tahminine göre, hava sıcaklığının düşmesi beklenirken, İstanbul için ise kar uyarısı geldi. İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerindee kar yağışı başladı. MGM, vatandaşları kuvvetli rüzgâr, buzlanma ve don olayına karşı da uyardı.

İstanbul ve Ankara için kar uyarısı! (Kar ne zaman yağacak?)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Resmi Twitter adresinden ‘’Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor’’ açıklaması yapıldı. MGM tarafından açıklanan haftalık raporda İstanbul için ise kar uyarısı geldi. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak?

Soğuk hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Türkiye, yeni haftaya yağışlarla başlayacak. Hafta ortasında ise yurt genelinde sis bekleniyor. Doğu ve iç kesimlerde kar, Karadeniz bölgesinde ise yağmur bekleniyor. Ankara kar yeni haftada da devam edecek. Kar yağışı Ankara'da günler sonra yeniden başladı. Yeni haftanın ilk gününde de kar yağışı devam edecek.

İSTANBUL’DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK MI?

Marmara Bölgesi’nde başta İstanbul’da kuvvetli rüzgarların etkisiyle hissedilen sıcaklığı düşecek.Meteoroloji’den yapılan tahminlere göre ayrıca perşembe ve cuma günü de İstanbul olmak üzere kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji’nin Haftalık Hava Tahminine göre, (20 - 26 Ocak 2020) İstanbul’da 23-24 Ocak’ta karla karışık yağmur görülecek.

Haberin Devamı

23 Ocak’ta sıcaklığın 2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. En yüksek sıcaklığın da 5 derece olacağını öngören Meteoroloji, kentte karlar karışık yağmur görüleceğini kaydetti.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre bugün (20 Ocak) ve yarın (21 Ocak) etkili olacak yağışlı havanın yerini Perşembe (23 Ocak) günü karla karışık yağmura bırakması bekleniyor.
İstanbul havanın bugün (20 Ocak Pazartesi) en düşük 4, en yüksek 7; 21 Ocak Salı günü en düşük 3, en yüksek 5 derece; 22 Ocak Çarşamba günü en düşük 0, en yüksek 7 derece; 23 Ocak Perşembe günü ise en düşük 2 derece, en yüksek 5 derece; 24 Ocak Cuma günü en düşük, 1 en yüksek 5 derece olması bekleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren Çatalca ve Silivri ilçelerinde kar yağışı başladı. İBB'den yapılan açıklamada, Çekmeköy ve Şile'de karla karışık yağmur, kısa süreli kar yağabileceği belirtilirken, Çatalca ve Silivri'deki kar yağışının öğlen saatlerine kadar aralıklarla orta kuvvette etkili olacağı, sonra karla karışık yağmur ve yer yer hafif şekilde devam edeceği tahmin edildiği kaydedildi.

BARAJLARDA DOLULUK ARTTI
Eylül ayından itibaren mevsim normalleri altında seyreden yağışlar nedeni ile yüzde 33'ler seviyesine kadar gerileyen baraj doluluk oranları son bir haftada etkili olan yağışlar neticesinde yüzde 53'ler seviyesine yükseldi.

ANKARA'DA KAR BAŞLAYACAK

Haberin Devamı

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, "Ankara'da pazartesi günü çok bulutlu ve kar yağışlı olmasını tahmin etmekteyiz. Günün en yüksek sıcaklığı 2 derece olacak. Salı ve çarşamba günü başkentte yağış beklemiyoruz, perşembe günü yine hafif kar yağışı görülebilir" dedi.

HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgârın kuzeyli yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ÜLKE GENELİNDE EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK SICAKLIKLAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, hafif kar yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 2

İstanbul: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8

İzmir: Parçalı bulutlu 10

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11

Antalya: Parçalı bulutlu 16

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 9

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 8

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı -5

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 8

Haberin Devamı