Gazete Vatan Logo

İstanbul Üniversitesi'nde yemek krizi! Son dakika gelişmesi...

İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin indirimli olarak 3.5 liraya yiyebildiği öğün sayısının üçten bire düşürülmesi üzerine başlayan eylemlerin ardından rektörlükten önemli bir açıklama yapıldı. Karar iptal edildi.

İstanbul Üniversitesi'nde yemek krizi! Son dakika gelişmesi...

İstanbul Üniversitesi'nde öğrenci eylemlerine neden olan yemek kriziyle ilgili Rektörlük'ten bir açıklama yapıldı. Açıklamada yemekhane ile ilgili kararın iptal edilerek, öğrencilerin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesine karar verildiği belirtildi. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nün açıklaması şöyle:"İstanbul Üniversitesi uzun bir süredir öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği imkanı sunan az sayıdaki üniversitelerden birisidir. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeleri için bu imkanı sunmaktan da her zaman büyük memnuniyet duymuştur.

2020 yılı başında bütçe kısıtlılığı nedeniyle hiç arzu etmediğimiz halde yemekhane ilgili yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Ancak sadece bütçe yetersizliğinden kaynaklı yeni düzenleme üzülerek ifade etmek isteriz ki, hiç de tasvip etmediğimiz bir noktaya gelmiştir.

Gelişmeleri yakından takip eden, öğrencilerimizin dilekçelerini değerlendiren ve taleplerini dinleyen Rektörlüğümüz, yemekhane ile ilgili alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır.Rektörlüğümüz öğrencilerimizin yoğun talebi üzerine bütçe harcama planını yeniden gözden geçirmiş, diğer hizmet alanlarından kısarak yemek hizmetinin aynı şekilde devamını sağlamıştır. Önceliğimiz her zaman öğrencilerimizdir; Onların güven içerisinde, sağlıklı ve huzurlu şekilde eğitimlerine devam etmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Sevgili öğrencilerimize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim hayatı diliyoruz."