Gazete Vatan Logo

İstanbul’un üstünde uçan pilotlardan biri kadın çıktı!

Darbe girişimi gecesi İstanbul üzerinde alçak uçuş yapan iki F-16’dan birini uçuran Yüzbaşı Kerime Kumaş, Yalova’da yakalandı

İstanbul’un üstünde uçan pilotlardan biri kadın çıktı!

15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütünün darbe girişiminde İstanbul üzerinde 2 F-16 alçak uçuş yapmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü üzerinde alçak uçuş yapan daha sonra Anadolu yakasına geçip Kanlıca üzerinde seyir eden F-16 pilotları ile ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Darbecilerin elinde bulunan F-16’lardan birini Türkiye’nin ender kadın savaş pilotlarından olan Kerime Kumaş’ın kullandığı öğrenildi.

Sabiha Gökçen’den sonra...

Bilgi üzerine firari olarak her yerde aranan Pilot Yüzbaşı Kerime Kumaş’ın Yalova’da yakalandığı öğrenildi. Kumaş, 2010’da İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nde pilotaj eğitimini tamamlayan 48 pilot arasında tek kadındı. Türkiye’nin Sabiha Gökçen’den sonra nadir kadın savaş pilotlarından Kumaş mezuniyet töreninde ‘Çok mutluyum, görevimi en iyi şekilde yerine getireceğim’ demişti.

Arkadaşlarını iftirayla elemiş

PİLOT Yüzbaşı Kerime Kumaş’ın kendisiyle birlikte eğitim alan diğer kadın adaylar için ‘ahlak dışı, cinsellik içerikli’ iftiralar atarak elenmelerine sebep olduğu iddia edilmişti. Kumaş’ın bu iftiralarının yanında Jet Üssü’nde görevli Havacı subayların da Fethullahçı Terör Örgütü ile ilişkisi olmayan diğer pilot adaylarının elenmesinde katkısının olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Rus uçağını düşüren de kadın pilot iddiası

Rus uçağını düşüren pilotlardan birinin de Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nde görevli kadın pilot olduğu iddia edilmişti.