Gazete Vatan Logo

İstanbul’un taksileri akıllı telefona girdi

Telefon uygulamalarıyla çağırdığımız taksilere BiTaksi ve Uber’den sonra, Careem, iTaksi de eklendi. İstanbul’un taksileri akıllı bir pazar haline geldi.

İstanbul’un taksileri akıllı telefona girdi

BiTaksi ile başlayan Uber‘le hareketlenen tek tuşla şehir içi seyahat alışkanlığımız Careem, iTaksi ile artık alternatifi bol bir pazar haline geldi. İstanbul’da verdikleri teknolojik altyapı ile hayatamızı kolaylaştıran bu servislerin verdikleri hizmete karşılık kullanıcılardan istedikleri ne kadar? Mobil uygulamalı araç sektörü hızla büyüdü ve sadece İstanbul’da 1.5 milyar doları aşan bir pazar oluşmuş durumunda.

iTaksi

Akıllı şehir kapsamında harekete geçen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, vatandaşlara yepyeni bir hizmet sundu, bu da iTaksi. iTaksi, zamandan, yakıttan, trafikten tasarruf ederken güvenlik, hizmet ve ödeme seçenekleriyle vatandaşlara çok yönlü bir hizmet sunacak. Akıllı telefonlara indirilen app aracılığıyla işleyecek sistemde yer alan Klasik Taksi, Turkuaz Taksi, Deniz Taksi ve Siyah Taksi kullanıcılara konfora göre seçenek de tanıyor. iTaksi’de ödeme şekli üç farklı seçenekle yapılabiliyor. Bunlardan biri yaygın olan kullanım nakit, uygulama ile gelen kredi kartı ve İstanbul Kart olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

17 bin 395

İstanbul’da trafiğe çıkan 17 bin 395 taksi var

BiTaksi

Tek tuşla taksi çağırdığımız BiTaksi uygulaması sarı taksilerle çalışıyor. Kullanıcılarına ekstra herhangi bir ücret yansıtmayan BiTaksi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından belirlenen taksi ücretini talep ediyor. Taksilerde açılış ücreti 3,45 TL, kilometre başına ise 2,10 TL alınıyor. Kredi kartı ile ödeme de mümkün.

Uber

ABD merkezli Uber, dünyada 632 ülkede hizmet veriyor. Ülkemizde iki ürünle servis veren Uber ile taksi ve UberXL çağırmak mümkün. Açılışta 3,45 TL ve kilometre başına ise 2,10 TL alınıyor.

Arap turistlerin gözdesi

Careem

Dubai menşeili Careem, 2012’de hizmete başladı, 2015’te Türkiye pazarına girdi. Müşterilere VIP araçlarla hizmet veriyor, nakit para geçmiyor, tüm ödemeler kredi kartından yapılıyor. Kilometre başına 2.2 TL alıyor.