Gazete Vatan Logo

İstanbul’un martısına ‘oscar’ ödülü verecek

İTO, 31 Mayıs’ta İstanbul ‘oscar’larını dağıtacak. 7 tepeli kente atfen 7 kategoride ödül verilecek. İstanbul’u dünyada başarıyla temsil eden kişi veya kurum İstanbul’un Martısı ödülünü alacak

Bu yıl iş programını “Paranın başkenti İstanbul” hedefine yönelik hazırlayan İstanbul Ticaret Odası (İTO), 31 Mayıs’ta İstanbul’un ‘oscar’ları olarak nitelendirdiği ödülleri dağıtacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törende 7 tepeli kente atıfta bulunarak “cesaret, sıradışı çalışma, proje, istanbul’un Martısı, bilim, erguvan, insan ve doğa olmak üzere 7 kategoride İstanbul Ticaret Odası ödülleri sahiplerini bulacak. Törende İTO özel ödülü de verilecek.

Telefon üstüne telefon

Bu ödülleri İstanbul’un oscar’ları olarak gelenekselleştirmek istediklerini söyleyen İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, “Hedefimiz İstanbul’un oscar’larını oluşturmak. 7 tepeli İstanbul’a 7 ödül fikrinden yola çıktık. Alanında isim olan danışman ve jürilerimiz var. Bu ödüller Sayın Cumhurbaşkanımız’ın himayesinde olsun istedik. Bizi kırmadı. 31 Mayıs’ta katılacağı bir törenle ödüllerimizi dağıtacağız” diye konuştu.

Ödüllere büyük ilgi olduğunu kaydeden Çağlar, “Ödül için o kadar çok talep var ki... O kadar çok telefon alıyorum ki... Herkes projesini, fikrini veya yaptıklarını anlatıp ödüle layık olduğunu anlatıyor. Onlara bu işin bir jürisi olduğunu, bizim değil onların seçim yaptığını söylüyoruz” değerlendirmesini yaptı .İstanbul’un tanıtımı ve ticari hayatının gelişimi için her fırsatı değerlendirdiklerini anlatan Çağlar, bu yıl 6-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan İstanbul Shopping Fest’in bunun önemli bir ayağı olduğunu vurguladı. 5 Haziran akşamı Shopping Fest’in açılış töreninin olacağını belirten Çağlar, “Başlangıç seçime denk geldi. Dolayısıyla tarih bizi zorladı ama geleneksel hale getirmeye çalıştığımız için tarihi değiştirmedik” dedi.

Haberin Devamı

Yabancı sayısı artıyor

Geçen yıldan itibaren festivalin tam anlamıyla şehrin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmesi için gayret sarf ettiklerini de vurgulayan Çağlar, şöyle devam etti:

“Shopping Fest’in sinerjisi, İstanbul’un marka değerini güçlendirecek. İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi, Türkiye’nin tanıtımını yapacak bir elçi. Bu nedenle, yabancı yatırımın artması, turizm harcamalarının yükselmesi, şehrin marka değerinin dünyada öne çıkması adına İstanbul Shopping Fest çok önemli bir rol oynuyor. Geçen yıl 1.1 milyon yabancı geldi Shopping Fest’e... Ondan önce 800 bindi. Her yıl sayı artıyor. Bu yıl yurtdışında 38 ticari ataşeliğimiz kanalıyla da festivalin tanıtımı yapılıyor ve bunun da etkisini de göreceğiz.”

Haberin Devamı

Markalar hediye çeki dağıtacak

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Shopping Fest etkinlikleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Shopping Fest, paranın, kültürün, sanatın ve alışverişin başkenti olma yolundaki İstanbul için atılmış en önemli adım. Türkiye’nin tanıtımını yapacak bir elçi. Açılışı 5 Haziran’da Ortaköy’de yapacağız. Havai fişek ve ışık gösterisi, DJ partisi olacak. Markalarımız meydanda hediye ve indirim çekleri dağıtacak. Zaten festival süresince kartla yapılan her 50 liralık alışveriş, bir çekiliş hakkı kazandırıyor. Çekiliş sonucundaysa bir ev ve bir de araba sahibini bulacak.”

Haberin Devamı

Tek tip festival önlüğü

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, festivalin hedeflerine ulaşması için vitrin süslemesinden personelin kılık kıyafetine kadar birçok konuda eğitim verileceğini söyledi.

Çağlar, festivale katılan tüm marka ve şirket personelinin tek tip festival önlüğü takması gibi bir planları olduğunu kaydetti. Festivale yabancı marka ilgisinin arttığını da kaydeden Çağlar, “Bu yıl Coca Cola ve Mercedes’in sponsorlarımız arasında olması bu ilginin sonucu” diye konuştu.