Gazete Vatan Logo

İstanbul’un kuzeyine yeni bir ‘yaka’ geliyor

Emlak Konut, Başakşehir’de otel, ticari alanlar ve şehir parkından oluşan yeni bir yaka kuruyor. ‘Kuzey Yakası’ndaki ofisler 349 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor

İstanbul’un kuzeyine yeni bir ‘yaka’ geliyor

Emlak Konut GYO, İstanbul Başakşehir’de ‘Kuzey Yakası’ adında park, otel, ofis ve ticari alanlardan oluşan yeni bir yaşam alanı kuruyor. 364 bin metrekare büyüklüğünde bir şehir parkı ve bir hayvanat bahçesinin yer alacağı projede 373 adet ofis bulunuyor. Akıllı ofisler bugünden itibaren 349 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor.

Yatay mimarili ofisler

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kent yaşamına değer katan, daha yaşanabilir alanlar oluşturabilme vizyonuyla sektöre yön veren projelere imza atmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu bağlamda 1995 yılında pilot bölge olarak çalışmalara başlanan ve 2003 yılından sonra atılımların hızlandığı örnek bir şehircilik anlayışı ile planlı ve altyapılı olarak gelişmeye devam eden Başakşehir bölgesinde, Emlak Konut olarak yaklaşık 13 bin bağımsız bölüm, ulaşım, altyapı ve gerekli sosyal donatıların inşasını gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Başakşehir konum itibarıyla

3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Entegre Sağlık Kampüsü, stadyumlar, resmi kurum binaları ve üniversite gibi büyük ölçekli yatırım projeleri ile her geçen gün değerine değer katan bir bölge olma özelliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek potansiyeliyle ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Merkez olarak planlanan alanda 5 bin kişilik cami ile birlikte aynı zamanda Halkalı-3. Havalimanı metrosu, Başakşehir-Kayaşehir metrosu, Başakşehir-Olimpiyat tramvay durakları ve otoparkları barındıran 25 bin metrekarelik meydan projesinin yapımının devam ettiğini ifade eden Kurum, şöyle devam etti: “Bu doğrultuda şimdi de Başakşehir’de İstanbul’un iş ve sosyal yaşamına yeni bir soluk getiriyoruz. Bölge ile uyum sağlayacak, doğa ile iç içe az katlı ofis ve ticari ünitelerin olduğu proje ile iş yaşamını Kuzey Yakası’nda yeniden yorumluyoruz.”

10 bloklu yatay proje

Kuzey Yakası’nda bulunan projede toplamda 10 blok yer alıyor. 7 blokta ticaret ve ofis üniteleri, 2 blokta otel ve kongre merkezi, 1 blokta spor salonu ve kapalı yüzme havuzu olan spor tesisi bulunuyor. Proje kapsamındaki otel 153 oda, kongre merkezinde 600 kişilik konferans salonu, 143 kişilik toplantı odası, 83 kişilik seminer salonu, 400 metrekarelik fuaye ve 2 bin 100 metrekarelik lobi alanından oluşuyor. Proje kapsamında ayrıca basketbol sahası ve kapalı yüzme havuzu birimlerinden oluşan tesis toplam 996 seyirci kapasitesine sahip olacak.

Haberin Devamı