Gazete Vatan Logo

İstanbul'un iki ilçesi için...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul’da 2 ilçede seçimlerin iptali için başvuruda bulundu. CHP, Küçükçekmece’de yapılan seçimin iptali için YSK’ya, Üsküdar’da yapılan seçimin iptali için de İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

CHP Küçükçekmece İlçe Baykanı Dursun Zengin, aday gösterdikleri Göksel Gümüşdağ’ın seçimi kaybetmesi sonrası İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak itirazda bulunmuştu. Zengin’in 19 bin oyun iptaline yönelik kararına yaptığı itiraz reddedilmişti. İtirazı ilçe bazında reddedilen Zengin, bu kez İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurdu. İstanbul İl Seçim Kurulu da Zengin’in bu talebini reddetti. Bugün İstanbul İl Seçim Kurulu’na gelen Dursun Zengin, bu kez Yüksek Seçim Kurulu (YSK) nezdinde itirazda bulundu. YSK’ya gönderilmek üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na dilekçe veren Zengin, Küçükçekmece’de 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimin iptalini, bu isteğinin kabul görmemesi durumunda da oyların yeniden sayılmasını istedi.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile İstanbul İl Seçim Kurulu’na gelen CHP Üsküdar Belediyesi Başkan Adayı İhsan Özkes de Üsküdar 2’inci ve 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’nca itirazlarının reddedilmesi üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundular. İtirazların ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, "Daha önceden Üsküdar 1. İlçe Seçim Kurulu itirazımızı reddetmişti. Onunla ilgili itirazımızı İstanbul İl Seçim Kurulu’na vermiştik. Dün de 2. ve 3. ilçe seçim kurulları itirazlarımızı reddetti. Biraz önce bu konula alakalı 2. ve 3. seçim kurullarının itirazımı ret üzerine il seçim kuruluna itirazımızı verdik" dedi.

"ÜSKÜDAR’IN CHP’YE VERİLMEMESİ KONUSUNDA DA HERŞEYİN YAPILDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Üsküdar’daki seçimlerde kanunsuzluk olduğu iddiasında bulunan Özkes, "Bütün sorun şu; Üsküdar’ın AKP’nin kalesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karargahı olması. Ve ne pahasına olursa meşru-gayrımeşru her yolla Üsküdar’ın CHP’ye verilmemesi konusunda da herşeyin yapıldığını görüyoruz. Biz hukuk mücadelesini vereceğiz. Duyumumuza göre Üsküdar 1. İlçe Seçim Kurulu’na yaptığımız itirazla ilgili de karar çıkmış. Eğer o da reddedilmişse YSK’ya gideceğiz. Biz bu seçimi sandıkta kazandık. Üsküdarlı bize teveccüh gösterdi ve bizi seçti ama bizim oylarımızda hırsızlık, çalma, çırpma var. Bizim tespitlerimize göre zaten CHP’nin almış olduğu oylarda 8-9 bin başka partilere kayma var. 10 binin üzerinde fazla zarf var. 16 binin üzerinde geçersiz sayılan oy var. Bunların her biri seçim sonucu doğrudan etkileyen entrikalar, hileler desiseler, oyunlar" diye konuştu.

"SANDIKTA KAZANDIĞIMIZ ÜSKÜDAR’I MASADA VE BELKİ DE TALİMATLA KAYBEDİYORUZ"

Üsküdar’da 16 binin üzerinde geçersiz oy olduğunu belirten Özkes, "Bu Anadoluda bazı ilçelerin ulaşamadığı bir rakam. Hatta bazı illerde bile bu kadar seçmenin olabildiği var. Burada neredeyse geçersiz sayılan oylar partisi gibi 3. parti Üsküdar’da ortaya çıkmıştı. tüm bu hukuksuzluğun kaynağı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçim gününde ve seçim kurullarında yapılan oyunlarla biz şu anda sandıkta kazandığımız Üsküdar’ı masada ve belkide talimatla kaybediyoruz. Haktan hukuktan adaletten zerre kadar bir kırpıntı kaldıysa biz adaletin tecelli etmesi için elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz. Bize oy veren Üsküdarlıların oylarının emanet olduğunu ve bize teslim edilmiş bir namus olduğunu biliyoruz ve bunu korumak içinde tüm çaba ve gayretimizi sarfedeceğiz" ifadesini kullandı.

"SEÇİM İPTAL EDİLSİN"

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal da "Bizim tek bir amacımız var. maddi gerçeğe ulaşmak ve bugüne kadar hazineden para çalanlar sınavlarda soruları çalanlar sandıkta bu sefer oy çaldılar. Hırsızlık her dinde lanetlenen kabul edilen bir durum değil. Seçimin iptali gerekiyor. Eğer bu iptal edilmeyecekse maddi gerçeğin ortaya çıkartılması açısından en azından yeniden sandıkların açılıp oy sayımının yapılması gerekir. Maddi gerçeğin peşindeyiz biz" diye konuştu.

"YSK’YA BAŞVURDUK"

Küçükçekmece CHP İlçe Başkanı Dursun Zengin de, "Küçükçekmece’de iptal edilen 19 bin oy var. CHP olarak biz seçimi 10 bin oyla kaybettik. Bu geçersiz sayılan 19 bin oyun yeniden sayılmasını istedik. Önce Küçükçekmece ilçe seçim kuruluna sonra il seçim kuruluna yaptığımız itirazlar reddedildi. Dolayısıyla biz bugün Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Küçükçekmece’de halkın iradesinin sandığa tam yansımasını istiyoruz" diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul’da 2 ilçede seçimlerin iptali için başvuruda bulundu. CHP, Küçükçekmece’de yapılan seçimin iptali için YSK’ya, Üsküdar’da yapılan seçimin iptali için de İstanbul İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

Haberin Devamı