Gazete Vatan Logo

İstanbul'un göbeği yerli Hollywood

Oyuncuları kadar dizilerin çekildiği konak ya da villalar da merak konusu oluyor

Sarıyer, Amerikan film sektörünün kalbi Hollywood gibi televizyon dizilerine ev sahipliği yapıyor.Ekranda izlenme rekorları kıran dizilerin oyuncuları kadar dizilerin çekildiği konak ya da villalar da merak konusu oluyor. Öyle ki internette ya da emlakçılarda ‘Aşk-ı Memnu’nun sokağında kiralık ev ’ şeklinde ilanlar bile verilmeye başlandı.

** AŞK-I MEMNU Reyting rekortmeni Aşk-ı Memnu dizisi Rahmi Koç’un Sarıyer Piyasa Caddesi üzerindeki Sadberk Hanım Müzesi’nin yanında bulunan yalısında çekiliyor. 3 katlı ve 10 odası bulunan yalının Koç Ailesi’nden aylığı 6 bin dolara kiralandığı söyleniyor.

** CANIM AİLEM Uğur Yücel ve Şebnem Bozoklu’nun başrollerini paylaştığı Canım Ailem dizisi de çekimler için Sarıyer’i mesken tuttu. Uğur Yücel’in canlandırdığı Samim karakterinin işlettiği otel Sarıyer Büyükdere’de bulunurken ev sahneleri de Emirgan Konur Sokak’taki karşılıklı iki dairede çekiliyor.

** GENİŞ AİLE Geniş Aile dizisindeki meşhur kuruyemişçi de Sarıyer’de Türbe Sokak olarak bilinen Dursun Fakih Sokak’ta... ‘Yüncü Eşref’ olarak bilinen Eşref Saruhan’ın eski dükkanı, çekimler için kuru yemişçi haline çevrilerek dizi platosu yapıldı.

** EZEL Artık bir fenomen haline gelen Ezel dizisinin mekanları Sarıyer sahilinde... Kerpeten Ali’yi canlandıran Barış Falay ’ın süper lüks villası ünlü işadamı Ethem Genim’in Tarabya’daki evi.

** ÖMRE BEDEL Murat Han, Begüm Birgören, Mehmet Ali Nuroğlu’nun oynadığı Ömre Bedel diziside Hülya Avşar’ın Sarıyer Büyükdere’deki dört katlı villasında çekiliyor. Villa daha önce Avşar ile komşularını ağaç kesme yüzünden karşı karşıya gelip mahkemelik oldukları yer olarak da biliniyor.

İlçe plato gibi oldu

Sarıyer semti ayrıca geçmiş dönemlerde de birçok diziye evsahipliği yaptı. Hatırla Sevgili, Eşref Saati, Tatlı Hayat, Bez Bebek, Selena, Kavak Yelleri, Sevda Çiçeği, Yağmur Zamanı ve Dudaktan Kalbe gibi ünlü diziler de bu eşsiz güzellikteki sahil şeridinde çekildi.

Haberin Devamı